Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Η Μαριάννα Λάτση συζητά για την αγορά του 7% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Η Μαριάννα Λάτση συζητά για την αγορά του 7% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Η είσοδός της στον όμιλο, μετά από εξαγορά ποσοστού που σήμερα κατέχουν οι Ολλανδοί, θα έχει αλυσιδωτές μετοχικές και επιχειρηματικές ανακατατάξεις στην αγορά των κατασκευαστικών εταιρειών

Η Μαριάννα Λάτση, μετά και την συμφωνημένη έξοδο της από την εισηγμένη εταιρεία Lamda Development το περασμένο καλοκαίρι συζητά, σύμφωνα με διαθέσιμες πληροφορίες, την συμμετοχή της στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Και αυτό μπορεί να γίνει με την εξαγορά μέρους του ποσοστού που κατέχουν οι Ολλανδοί της Reggeborgh.

Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για ένα ποσοστό της τάξης του για του 7% στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η είσοδος της κας Λάτση στην εισηγμένη εταιρεία δεν αποκλείεται να συνοδευθεί και από ευρύτερες μετοχικές αλλαγές και αναδιάταξη δυνάμεων. Σήμερα, οι Ολλανδοί κατέχουν κάτι παραπάνω από το 30 % της εισηγμένης εταιρείας και ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης ποσοστό της τάξης του 16%.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρώτες συζητήσεις ξεκίνησαν μετά τη γενική συνέλευση των μετόχων της 27ης Ιανουαρίου, κατά την οποία η εταιρεία ανέλαβε την διοίκηση του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Οι εξελίξεις στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δεν είναι ανεξάρτητες από τις προτεραιότητες και τις επιλογές των Ολλανδών στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Μια ρευστοποίηση μεγάλου μέρους της επένδυσης τους στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα τους δώσει μια ισχυρή κεφαλαιακή ένεση που με την σειρά της θα επιτρέψει άνεση κινήσεων στο πεδίο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (π.χ συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, ενίσχυση της θέσης και του ρόλου τους στα επιχειρηματικά πράγματα).

Η ολλανδική εταιρεία συμμετέχει με 14,1% στην Ελλάκτωρ και παράλληλα ελέγχει το 30,2% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η κίνηση αυτή της Μ. Λάτση για το ποσοστό των Ολλανδών, εφόσον ολοκληρωθεί (αναμένονται ανακοινώσεις), θα ενισχύσει περαιτέρω τη διοίκηση του κ. Γ. Περιστέρη καθώς μπορεί να αποτελέσει τη λύση στο αδιέξοδο που θα μπορούσε να δημιουργηθεί με την συμμετοχή των Ολλανδών τόσο στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ όσο και στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Sports in

ΑΕΚ: Με 26 παίκτες η αποστολή για την προετοιμασία στην Ολλανδία – Μένει στην Αθήνα ο Πισάρο

Μένει στην Αθήνα για αποκατάσταση ο Πισάρο, εκτός οι «κομμένοι» Στάνκοβιτς και Αθανασιάδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024