Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Twitter : Ρωσικά αντίποινα για το «παράνομο» περιεχόμενο υπέρ του Ναβάλνι

Twitter : Ρωσικά αντίποινα για το «παράνομο» περιεχόμενο υπέρ του Ναβάλνι

Η ρωσική αρχή επικοινωνιών μείωσε την ταχύτητα πρόσβασης στην πλατφόρμα

Η ρωσική αρχή επικοινωνιών ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι περιορίζει τη χρήση του Twitter μειώνοντας την ταχύτητα πρόσβασης των χρηστών, κατηγορώντας την αμερικανική πλατφόρμα ότι δεν αφαίρεσε περιεχόμενο που θεωρείται παράνομο σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία.

Η Roskomnadzor απείλησε να μπλοκάρει εντελώς την υπηρεσία αν δεν αφαιρέσει άμεσα περίπου 3.000 αναρτήσεις, πολλές από τις οποίες καλούν τους Ρώσους να συμμετάσχουν σε «παράνομες» διαδηλώσεις συμπαράστασης στον πολιτικό αντίπαλο του Πούτιν Αλεξέι Ναβάλνι.

Η φυλάκιση του Ναβάλνι τον περασμένο μήνα προκάλεσε διαμαρτυρίες και μαζικές διαδηλώσεις, οι οποίες κρίθηκαν παράνομες από το Κρεμλίνο με πρόφαση τον κοροναϊό.

«Η επιβράδυνση θα εφαρμοστεί στο 100% των κινητών συσκευών και στο 50% των μη κινητών συσκευών» ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή στον δικτυακό τόπο της.

Μέχρι στιγμής η Twitter Ιnc. δεν έχει σχολιάσει το θέμα.

Όπως σχολιάζει το Reuters, τα αντίποινα στο Twitter εντάσσονται στην ευρύτερη προσπάθεια της Μόσχας να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στις αμερικανικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζοντας ότι δεν σέβονται τη ρωσική νομοθεσία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Κάτω Βουλή ψήφισε νόμο που προβλέπει υψηλά πρόστιμα για τις πλατφόρμες που αρνούνται να διαγράψουν παράνομο περιεχόμενο, καθώς και ένα δεύτερο νομοσχέδιο που επιτρέπει τον περιορισμό των κοινωνικών δικτύων που «κάνουν διακρίσεις» σε βάρος των ρωσικών μέσων.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024