Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ η απάντηση του ΚΚΕ στο ΜέΡΑ25 για κοινό μέτωπο

Με αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ η απάντηση του ΚΚΕ στο ΜέΡΑ25 για κοινό μέτωπο

Η αναμέτρηση με την κυβερνητική πολιτική και τον αυταρχισμό δεν γίνεται με συνεργασίες των κορυφών των πολιτικών κομμάτων επισημαίνει ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής προς τον συντονιστή της ΚΕ του ΜέΡΑ25 Κώστα Μπιτσάνη.

Απαντητική επιστολή στην πρόσκληση του ΜέΡΑ25 για «κοινό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 για την προστασία της Δημοκρατίας», απέστειλε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Δεν γίνεται με συνεργασίες κορυφής

Η αναμέτρηση με την κυβερνητική πολιτική και τον αυταρχισμό δεν γίνεται με συνεργασίες των κορυφών των πολιτικών κομμάτων επισημαίνει ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής προς τον συντονιστή της ΚΕ του ΜέΡΑ25 Κώστα Μπιτσάνη.

Μάλιστα το ΚΚΕ στην απάντησή του τονίζει ότι στο πλαίσιο των σωματείων και των μαζικών φορέων τα μέλη του ΚΚΕ παλεύουν καθημερινά κατά του αυταρχισμού και της κρατικής και εργοδοτικής βίας και αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των κυβερνητικών πεπραγμένων τονίζει ότι οι συνεργασίες σε επίπεδο κορυφών των κομμάτων «τελικά αξιοποιούνται για άλλου είδους πολιτικές σκοπιμότητες και «αθωώνουν» δυνάμεις που -κι από κυβερνητικές θέσεις- ανέχτηκαν και κυρίως ενίσχυσαν την αστυνομική βία, τους διάφορους κατασταλτικούς μηχανισμούς, την περιστολή συνδικαλιστικών και λαϊκών δικαιωμάτων, με αλλαγές στο νομοθετικό -κι όχι μόνο- πλαίσιο, πάνω στο οποίο πατά και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ για να απογειώσει το «όργιο» τρομοκρατίας και καταστολής».

Στα σωματεία και τους φορείς

Αναλυτικότερα η απαντητική επιστολή του ΚΚΕ προς το ΜέΡΑ25 έχει ως εξής:

«Η όξυνση της αστυνομικής βίας, της καταστολής και του αυταρχισμού είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής. Σε συνθήκες δε πανδημίας οι κυβερνήσεις αξιοποιούν -ως πρόσχημα- τα περιοριστικά μέτρα, για να επιβάλλουν μόνιμες απαγορεύσεις στη μαζική λαϊκή δράση. Αυτό υπηρετεί και στην Ελλάδα η κυβέρνηση της ΝΔ.

»Το ΚΚΕ, τα μέλη και οι φίλοι του στα Σωματεία και τους μαζικούς φορείς, παλεύουν καθημερινά, ώστε τα ζητήματα του αυταρχισμού, της εργοδοτικής βίας, της προστασίας των λαϊκών δικαιωμάτων, να είναι στην προμετωπίδα της εργατικής – λαϊκής πάλης. Σε ό,τι μας αφορά αυτό εκφράστηκε και με τη μαζική «οργανωμένη απειθαρχία» στα κατασταλτικά μέτρα που παίρνονται με πρόσχημα την πανδημία.

Αθωώνουν

»Εκεί είναι που τελικά κρίνεται η αναμέτρηση με την κυβερνητική πολιτική κι όχι σε συνεργασίες των «κορυφών» των πολιτικών κομμάτων, που τελικά αξιοποιούνται για άλλου είδους πολιτικές σκοπιμότητες και «αθωώνουν» δυνάμεις που -κι από κυβερνητικές θέσεις- ανέχτηκαν και κυρίως ενίσχυσαν την αστυνομική βία, τους διάφορους κατασταλτικούς μηχανισμούς, την περιστολή συνδικαλιστικών και λαϊκών δικαιωμάτων, με αλλαγές στο νομοθετικό -κι όχι μόνο- πλαίσιο, πάνω στο οποίο πατά και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ για να απογειώσει το «όργιο» τρομοκρατίας και καταστολής».

Το ΜέΡΑ25 είχε απευθύνει πρόταση προς το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ και ζητούσε κοινή δράση «υπέρ της δημοκρατικής νομιμότητας» μπροστά «στην κλιμάκωση της κρατικής καταστολής που πλέον απειλεί την Δημοκρατία και αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες από τους πραιτοριανούς των κ.κ. Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη».

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024