Υψηλά ποσοστά μείωσης της κυκλοφορίας οχημάτων, τα οποία φθάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και στο 54%, καταγράφηκαν στη διάρκεια  του Σαββατοκύριακου (6-7 Μαρτίου) εφαρμογής των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας ΔΙΔΙΜΥ, της Περιφέρειας Αττικής στις κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Σύμφωνα με τα σχετικά στατιστικά στοιχεία που επεξεργάστηκε η επιστημονική ομάδα του Κέντρου και προέρχονται από  1000 αισθητήρες μέτρησης κυκλοφοριακού φόρτου, προκύπτει ότι  η κυκλοφορία το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου, μετά τον περιορισμό μετακίνησης στα όρια του Δήμου, συγκριτικά με το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου μειώθηκε σε ποσοστό 21,4%.

Οι οδικές αρτηρίες στις οποίες καταγράφεται η μεγαλύτερη μείωση είναι:

• Λ.  Ποσειδώνος -54,1 %

• Λ. Βουλιαγμένης -32,6%

• Λ. Συγγρού -31,4%

• Λ. Κηφισίας  -26,5%

• Λ. Μεσογείων  -25,4%

• Λ. Κηφισού -21,5%

Με αφορμή τα σχετικά συμπεράσματα και την ενημέρωση που είχε από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε πως είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι «οι πολίτες προχώρησαν στην πιστή τήρηση των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων», κατά τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο που διανύει η Αττική λόγω της πανδημίας.

«Είμαι βέβαιος ότι η  υπευθυνότητα που επιδεικνύουν», ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής, «κάτι το οποίο καταγράφεται και από τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, θα συμβάλει στην προσπάθεια μείωσης των κρουσμάτων». Και κατέληξε ότι τα στοιχεία που συλλέγει η Περιφέρεια Αττικής και αφορούν στα κυκλοφοριακά δεδομένα αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο «για εμάς και όλους τους αρμόδιους φορείς, με στόχο τη λήψη εξειδικευμένων και στοχευμένων μέτρων περιορισμού της πανδημίας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο