Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νικητές, το περιβάλλον και η ελληνική περιφέρεια

Νικητές, το περιβάλλον και η ελληνική περιφέρεια

Ποιοι είναι οι φιναλίστ της τελικής φάσης του 11ου διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας.

Ο διαγωνισμός της Εθνικής Τράπεζας – ο ετήσιος διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας του NBG Business Seeds- εισήλθε στη δεύτερη δεκαετία της ζωής του, με την επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων των φιναλίστ της τελικής φάσης από την οποία και θα αναδειχθούν οι μεγάλοι νικητές με τα χρηματικά έπαθλα των πολλών χιλιάδων ευρώ.

Τα data του φετινού διαγωνισμού είναι τα εξής: 4 ομάδες από Αττική και 6 από περιφέρεια, 4 ομάδες από την ενότητα «Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα» και οι υπόλοιπες, της ενότητας «Περιβάλλον και Τεχνολογία».

Ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων είναι τα 37 έτη, ενώ 5 ομάδες προέρχονται από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

O Δρ. Σπύρος Αρσένης Συντονιστής του προγράμματος NBG Business Seeds με αφορμή την ανακοίνωση της τελικής λίστας των φιναλίστ δήλωσε: «Σε μια δύσκολη συγκυρία πανδημίας, τα μηνύματα από τον διαγωνισμό είναι μηνύματα ωριμότητας και αισιοδοξίας. Μεγαλύτερες ηλικίες στρέφονται στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα, τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα πρωτοστατούν και η περιφέρεια συμμετέχει δυναμικά».

Από μια πιο συστηματική της πρώτης ανάγνωση της τελικής λίστας με σχετική αξιολόγηση των στοιχείων της προκύπτει κάτι που δεν έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα.

Στη τελική λίστα βρίσκεται η ομάδα με την επωνυμία φwater που εντάσσεται στην ενότητα Περιβάλλον & Τεχνολογία και έχει ως υπεύθυνο τον Ευστράτιο Στυλιανίδη.  Ο τελευταίος κάθε άλλο παρά ένας φιλόδοξος startuper της νεανικής επιχειρηματικότητας είναι καθώς πρόκειται για έναν ακαδημαϊκό με πολύχρονη επαγγελματική διαδρομή. Ο Στράτος Στυλιανίδης πέραν όλων των άλλων ιδιοτήτων του είναι σήμερα αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Μάθησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η πρόταση με την οποία κατέβηκε η ομάδα του στον 11ο διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας «βελτιώνει τη φυσικοχημική συμπεριφορά του νερού, αυξάνει την αποδοτικότητα των καλλιεργειών και βελτιώνει προϊόντα με βάση το νερό».

Οι άλλες 9 προτάσεις της τελικής λίστας είναι οι εξής:

– Kleesto: Σύστημα οργάνωσης επιχειρήσεων που διευκολύνει την αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης κρατήσεων και πληρωμών για παρόχους τουριστικών δραστηριοτήτων και μεταφορών.

– 12GODS: Ελληνικές συνταγές βοτάνων σε μια καινοτόμο κάψουλα.

– E-commerce Video Service by Gaming Brotherhood

– OptiStructure – Προηγμένες υπηρεσίες σχεδιασμού περιβαλλοντικά αποδοτικών και οικονομικών κατασκευών μέσω βελτιστοποίησης και τεχνητής νοημοσύνης

– Docandu – Η υγεία στην τσέπη σου.

– Time Is Brain: ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης επειγόντων περιστατικών

– Robenso – Ρομποτικό Σύστημα Διαλογής Αστικών Απορριμμάτων

– EV Loader, εφαρμογή έξυπνης διαχείρισης σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

– EDEN: Ολοκληρωμένη ψηφιακή βιβλιοθήκη και εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για εφαρμογές υπολογιστικής όρασης στον τομέα της αγροδιατροφής.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024