Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ και ΗΠΑ συμφώνησαν για τις γεωργικές ποσοστώσεις αγροτικών προϊόντων

ΕΕ και ΗΠΑ συμφώνησαν για τις γεωργικές ποσοστώσεις αγροτικών προϊόντων

Η συμφωνία καλύπτει δεκάδες ποσοστώσεις και δισεκατομμύρια ευρώ εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων βοείου κρέατος, πουλερικών, ρυζιού, γαλακτοκομικών προϊόντων, φρούτων και λαχανικών και κρασιών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες ολοκλήρωσαν διαπραγματεύσεις για την προσαρμογή των γεωργικών ποσοστώσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Αυτό είναι το αποκορύφωμα των διετών διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του ΠΟΕ για τον διαχωρισμό αυτών των ποσοστώσεων της ΕΕ, με μέρος του όγκου που παραμένει στην ΕΕ των 27 και μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου, με βάση τις πρόσφατες εμπορικές ροές. Η συμφωνία καλύπτει δεκάδες ποσοστώσεις και δισεκατομμύρια ευρώ εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων βοείου κρέατος, πουλερικών, ρυζιού, γαλακτοκομικών προϊόντων, φρούτων και λαχανικών και κρασιών.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, ο Επίτροπος Γεωργίας Janusz Wojciejowski είπε: «Χαίρομαι που καταλήξαμε σε συμφωνία με τον σημαντικότερο εμπορικό εταίρο μας τις ΗΠΑ. Η συμφωνία αυτή – που έγινε στο πλαίσιο του ΠΟΕ – διατηρεί τους αρχικούς τόμους αλλά τις μοιράζεται μεταξύ της ΕΕ και του ΗΒ. Δίνει βεβαιότητα και σταθερότητα στο γεωργικό εμπόριο και στις αγορές μας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που αυτή η συμφωνία σηματοδοτεί τη σημασία της εμπορικής και οικονομικής μας σχέσης. Αυτό στέλνει ένα καλό μήνυμα της δέσμευσής μας να συνεργαστούμε τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο του ΠΟΕ. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου και τους αμερικανούς συναδέλφους μας για μια καλή δουλειά ».

Η ΕΕ διεξάγει παρόμοιες διαπραγματεύσεις κατανομής δασμολογικών ποσοστώσεων (TRQ) με 21 άλλους εταίρους που έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε αυτές τις ποσοστώσεις και έχει ήδη ολοκληρώσει διαπραγματεύσεις με την Αργεντινή, την Αυστραλία, τη Νορβηγία, το Πακιστάν, την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία και άλλους.

Μόλις η Επιτροπή εγκρίνει τη συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ, τότε θα σταλεί στο Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για επικύρωση, ώστε να τεθεί σε ισχύ το συντομότερο δυνατόν.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024