Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi Q4 e-tron: Όμορφος κόσμος ψηφιακός

Audi Q4 e-tron: Όμορφος κόσμος ψηφιακός

Αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη του νέου compact ηλεκτροκίνητου SUV της Audi το οποίο δίνει μια γερή δόση από το ψηφιακά ενσυνείδητο εσωτερικό του δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες.

H γερμανική φίρμα προσφέρει μια πρώτη αλλά πληρέστατη η εικόνα του εξίσου… πληρέστατου εσωτερικού του Q4 e-tron το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του το αμέσως επόμενο διάστημα, προσθέτοντας έναν ηλεκτρικό άσσο ευρείας αποδοχής λόγω μεγέθους στην γκάμα της Audi.

Βάσει των άφθονων πληροφορίων που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική φίρμα, το Q4 e-tron θα ξεχωρίζει για την ευρυχωρία, την άνεση και την εργονομία του αλλά και για την απολύτως εναρμονισμένη με τις σύγχρονες ψηφιακές απαιτήσεις προσωπικότητά του.

Ενδεικτικά, το Q4 e-tron θα διαθέτει head-up display επαυξημένης πραγματικότητας το οποίο ουσιαστικά, εκτός από ζωτικές ενδείξεις θα εμφανίζει τρισδιάστατες τις υποδείξεις του συστήματος πλοήγησης χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται να πάρει το βλέμμα του από το δρόμο.

To head-up display έχει ως βάση μια οθόνη LCD η οποία με την συνδρομή κατόπτρων, προβάλλει τις ενδείξεις μέσω αντανακλάσεων στον οδηγό που ουσιαστικά αντιλαμβάνεται ότι οι αυτές εμφανίζονται σε απόσταση περίπου 10 μέτρων μπροστά του ή ακόμα μακρύτερα βάσει των αλγοριθμικών δεδομένων που προκύπτουν από τα άφθονα συστήματα επιτήρησης με την συμβολή του πανίσχυρου επεξεργαστή.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι υπό τη λογική του συγκεκριμένου head-up display, οι ενδείξεις που αφορούν την ταχύτητα, τις ειδοποιήσεις για την οδική σήμανση κ.ο.κ. εμφανίζονται σε ένα δεύτερο «πιο κοντινό» πλάνο προκειμένου να μην συγχέονται με αυτές του συστήματος πλοήγησης και να εξασφαλίζουν την διαισθητική τους αντίληψη.

Στο μοτίβο της διαισθητικότητας, το Q4 e-tron διαθέτει επίσης σύστημα ελέγχου μέσω φωνητικών εντολών καθώς και ψηφιακό βοηθό το οποίο ενεργοποιείται με την φράση «Hey Audi» και ενέχει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Την ψηφιακή του προσωπικότητα συμπληρώνουν η τελευταία εκδοχή του γνώριμου Audi Virtual Cockpit, του ψηφιακού πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών ο οποίος συνδυάζεται με οθόνη αφής 10,1 ιντσών ή προαιρετικά 11,6 ιντσών για το infotainment ΜΜΙ. Σημειωτέον, στη δεύτερη περίπτωση πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες οθόνες της αγοράς και την μεγαλύτερη που έχει ποτέ τοποθετήσει η Audi σε προϊόν της.

Πλην των ψηφιακών του δυνατοτήτων του το Q4 e-tron ξεχωρίζει για την ευρυχωρία και την εργονομία του χάρη στις εξασφαλίσεις της αρθρωτής πλατφόρμας MEB η οποία έχει επιτρέψει στους σχεδιαστές της Audi να αξιοποιήσουν πλήρως τις compact διαστάσεις του. Αυτές συνοψίζονται σε 4,59 μέτρα μήκος, 1,86 μ. πλάτος και 1,61 μ. ύψος και μεταξόνιο 2,76 μέτρων.

Το συνολικό ωφέλιμο μήκος στο εσωτερικό φτάνει τα 1,83 μέτρα ενώ χάρη στην αποδοτική διάταξη αλλά και στις ιδιαιτερότητες της ηλεκτροκίνησης -βλ. απουσία τούνελ μετάδοσης- η πίσω σειρά καθισμάτων υπόσχεται μέγιστη άνεση ενώ τοποθετείται και κατά 7,0 ψηλότερα από την μπροστινή προς όφελος της ορατότητας για τους πίσω επιβατών. Παράλληλα, o θάλαμος του Q4 e-tron προσφέρει αποθηκευτικούς χώρους 24,8 λίτρων στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η δυνατότητα αποθήκευσης μπουκαλιών ενός λίτρου στα εσωτερικά των θυρών.

H πλήρης αποκάλυψη του Audi Q4 e-tron αναμένεται μέσα στην άνοιξη ενώ η διάθεσή του θα ξεκινήσει από το φθινόπωρο του 2021.

Sports in

Στη «χρυσή βίβλο» της UEFA o Ολυμπιακός!

Η ομάδα του Πειραιά φιγουράρει πια δίπλα στα μεγαθήρια της Ευρώπης μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024