Με όλο αυτό τον χαμό θεμάτων που απασχολούν την επικαιρότητα, ξεχάσαμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν εσωκομματικές διεργασίες και εκλογές στις νομαρχιακές επιτροπές. Κι απ’ ότι μαθαίνουμε… γίνεται ολίγον χαμός. Με κόντρες, «βυζάντιο», τρικλοποδιές συντρόφων και άλλες πολλές παθογένειες που έχουν άλλωστε όλα τα κόμματα.

Για παράδειγμα μαθαίνουμε ότι στην Ανατολική Αττική υπήρξε έντονο παρασκήνιο και συγκρούσεις των προεδρικών φίλων του Αλέξη Τσίπρα με τη συνεργασία «Ομπρέλας – ΡΕΝΕ» η οποία υπογείως στηρίχθηκε από συγκεκριμένα κομματικά στελέχη.

Τελικά υπερψηφίστηκε κείμενο από τα μέλη της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης που κατήγγειλε ονομαστικά στελέχη του οργανωτικού γραφείου κι έκανε μάλιστα λόγο για συγκάλυψη αντιδημοκρατικών ενεργειών. Καταγγέλθηκε επίσης ως σκανδαλώδης η στήριξη ης συνεργασίας Ομπρέλα – ΡΕΝΕ στην Ανατολική Αττική από κεντρικό οργανωτικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του στελέχους, Εφης Καλαμαρά.

Μάλιστα στελέχη της περιοχής κατήγγειλαν ακόμη και «κλειστά μάτια» του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, για κομματική γραφειοκρατία, αντιδημοκρατικές ενέργειες, και πολλά τηλεφωνήματα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση από κεντρικά στελέχη. Μάλιστα την «Ομπρέλα – ΡΕΝΕ» στήριξαν οι βουλευτές Νάσος Αθανασίου και Πάνος Σκουρολιάκος, οι πρώην βουλευτές Γιάννης Δέδες και Ιωάννα Στεργίου, ο δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου κ.λπ.

Τα αποτελέσματα, όμως, δεν τους δικαίωσαν. Η συνεργασία «Ομπρέλας-ΡΕΝΕ» στην Ανατολική Αττική πήρε 13 από 35 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ενώ η πλειοψηφία της Νομαρχιακής  με συντονιστή τον Λ. Μπεχρακη, που στηρίχτηκε από τον Χρήστο Σπίρτζη και το μέλος της Κ.Ε. Ζανέτ Τσίπρα εξέλεξε 22 μέλη, διασφαλίζοντας το 64% της οργάνωσης Ανατολικής Αττικής.

Ομως, το σκηνικό δείχνει κακό για τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά την επικράτηση ανθρώπων του Αλέξη Τσίπρα. Κι αυτό γιατί οι εσωκομματικές έριδες είναι πολλές, οι συγκρούσεις ακόμη περισσότερες και οι γκρίνιες ακόμη και για κορυφαία στελέχη, δίνουν ένα κλίμα βαθύτατου διχασμού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο