Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρόδη Κράτσα: Ήρθε η ώρα της αφύπνισης

Ρόδη Κράτσα: Ήρθε η ώρα της αφύπνισης

Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η μοναδική γυναίκα περιφερειάρχης της χώρας, Ρόδη Κράτσα έστειλε το δικό της μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

«Την Ημέρα αυτή τιμάμε τις γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο για τους αγώνες που έδωσαν, που ακόμη δίνουν υπέρ των δικαιωμάτων τους, και θαυμάζουμε τα επιτεύγματά τους σε όλους τους χώρους της επιστημονικής, επαγγελματικής και δημόσιας ζωής.

Παρ΄ όλη την πρόοδο σε νομοθετικό και κοινωνικό επίπεδο, οι γυναίκες είναι ακόμη τα συνήθη θύματα όλων των διακρίσεων, τα θύματα της βίας και του εκφοβισμού, όπως οι ίδιες οι γυναίκες με το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους αποκαλύπτουν και στην χώρα μας.

Ήλθε η ώρα της αφύπνισης. Ήλθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα όλοι και όλες μαζί.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αναδεικνύουμε τις ιδιαίτερες συνθήκες των γυναικών, την ανάγκη δέσμευσης της Πολιτείας και της κοινωνίας για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν πραγματικά ισότιμο ρόλο και ίσες ευκαιρίες στις γυναίκες για να ανταποκριθούν στις σύγχρονες πολύπλοκες προκλήσεις και να αναπτύξουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.»

*Η μιμόζα, το σύμβολό μας για την 8η Μαρτίου, είναι δέντρο με ευαισθησία, προσαρμοστικότητα και  ανθεκτικότητα, αυτά δηλαδή που χαρακτηρίζουν τις γυναίκες, ενώ ανθίζει νωρίς την άνοιξη και βρίσκεται ευκολα παντού.

Για πρώτη φορά το 1946, δυο ακτιβίστριες Ιταλίδες πρόσφεραν στις γυναίκες αγωνίστριες για τα δικαιώματά τους μικρά κλαδιά μιμόζας, συνήθεια που καθιερώθηκε ευρέως γύρω στο 1990, στην Ιταλία και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024