Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά για Νέα Σμύρνη : Η κυβέρνηση διχάζει και προκαλεί με τον αυταρχισμό της

Γεννηματά για Νέα Σμύρνη : Η κυβέρνηση διχάζει και προκαλεί με τον αυταρχισμό της

«Την ώρα που η χώρα περνά δραματικές στιγμές, η Κυβέρνηση διχάζει και προκαλεί με τον αυταρχισμό της και ευνοεί όσους επιδιώκουν την αναταραχή» τονίζει χαρακτηριστικά η κα Γεννηματά με αφορμή την αστυνομική βία χτες στη Νέα Σμύρνη

Για πρόκληση διχασμού κατηγορεί την κυβέρνηση η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά με αφορμή την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη.

«Την ώρα που η χώρα περνά δραματικές στιγμές, η Κυβέρνηση διχάζει και προκαλεί με τον αυταρχισμό της και ευνοεί όσους επιδιώκουν την αναταραχή» τονίζει χαρακτηριστικά η κα Γεννηματά και προσθέτει:

«Η δημόσια ζωή επιβάλλεται να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της κοινωνίας. Και αυτό είναι πρωτίστως ευθύνη της κυβέρνησης. Ας την αναλάβει».

Κεντρική πολιτική επιλογή

Σε ανακοίνωση του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΚΙΝΑΛ τονίζεται ότι αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας συμμορφώνεται επί ένα χρόνο σε πρωτοφανή μέτρα περιστολής των ελευθεριών της, ακόμη και όταν αυτά είναι υπερβολικά και ατελέσφορα. Γι’ αυτό η Πολιτεία οφείλει περισσότερη ευαισθησία και σεβασμό προς τους πολίτες.

»Τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη δείχνουν δυστυχώς το αντίθετο. Η αστυνομική αυθαιρεσία αντί να καταδικαστεί άμεσα από την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, αυτή κάνει ότι δεν είδε και δεν άκουσε. Προφανώς γιατί αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή.

»Η Κυβέρνηση είναι υπόλογη για το κλίμα βίας και οφείλει άμεσα να αλλάξει ρότα. Υποχρεούται να σέβεται τα βασικά μας δικαιώματα και να προστατεύει τον πολίτη. Τα δόγματα περί αυταρχισμού ανήκουν σε άλλες εποχές».

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024