Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Μακεδονία: Παρέλαβε 3.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V

Βόρεια Μακεδονία: Παρέλαβε 3.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V

Η παρτίδα των εμβολίων έφθασε στο αεροδρόμιο των Σκοπίων. Στην παραλαβή της παραβρέθηκαν ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, ο Βένκο Φίλιπτσε, και ο πρέσβης της Ρωσίας στα Σκόπια, ο Σεργκέι Μπαζντνίκιν

Η Βόρεια Μακεδονία παρέλαβε χθες Κυριακή 3.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V για τον νέο κοροναϊό.

Η παρτίδα των εμβολίων έφθασε στο αεροδρόμιο των Σκοπίων. Στην παραλαβή της παραβρέθηκαν ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, ο Βένκο Φίλιπτσε, και ο πρέσβης της Ρωσίας στα Σκόπια, ο Σεργκέι Μπαζντνίκιν.

Ο Βένκο Φίλιπτσε δήλωσε ότι με τα εμβόλια αυτά που παρέλαβε η χώρα θα ξεκινήσει, μεθαύριο Τετάρτη – έστω σε συμβολικό επίπεδο, αφού οι δόσεις δεν επαρκούν παρά για 1.500 ανθρώπους – το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού.

Ο πρέσβης της Ρωσίας στη Βόρεια Μακεδονία θύμισε ότι το εμβόλιο Sputnik V έχει πλέον εγκριθεί για χρήση σε 46 χώρες με πληθυσμό που φθάνει συνολικά το 1,2 δισεκατομμύριο ανθρώπους.

Πρόκειται για τη δεύτερη παρτίδα εμβολίων κατά του νέου κοροναϊού που προμηθεύεται η Βόρεια Μακεδονία, μετά από αυτήν που έλαβε από την Σερβία.

Τον Φεβρουάριο, η Σερβία έστειλε στη Βόρεια Μακεδονία 8.190 δόσεις εμβολίων των Pfizer/BioNTech, με τα οποία ξεκίνησε η ανοσοποίηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας των Βαλκανίων το οποίο εργάζεται στα νοσοκομεία αναφοράς για τους ασθενείς με την COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024