Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νοσοκομείο Λαμίας : Γέμισε με νεαρά άτομα η ΜΕΘ

Νοσοκομείο Λαμίας : Γέμισε με νεαρά άτομα η ΜΕΘ

Η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας είναι ασφυκτική ενώ τα τελευταία 24ωρα έχουν εισαχθεί στη ΜΕΘ και νεαρά άτομα.

Στην καρδιά του 3ου κύματος της πανδημίας βρίσκεται η Φθιώτιδα και το Νοσοκομείο Λαμίας, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Δημοτική Ενότητα Μαλεσίνας.

Ασφυκτική η κατάσταση

Η κατάσταση, όπως αποδεικνύεται από τους αριθμούς, είναι ασφυκτική με συνολικά 75 ασθενείς εκ των οποίων οι 11 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μάλιστα, τα τελευταία 24ωρα, στη ΜΕΘ κοροναϊού του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας έχουν εισαχθεί και νεαρά άτομα ηλικίας 38 και 39 ετών όλοι τους από την περιοχή της Μαλεσίνας.

Συνολικά, στην Εντατική βρίσκονται εννέα άτομα από τη Μαλεσίνα μαζί και ηλικιωμένο ζευγάρι, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών αλλά και η διάμεσος τιμή είναι τα 60 έτη.

Οι λιγοστοί γιατροί και νοσηλευτές της Εντατικής είναι επιφορτισμένοι και με επιπλέον 8 κρεβάτια κανονικής ΜΕΘ, όπου μεταξύ άλλων νοσηλεύεται και ο πολυισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας.

Δύσκολα και στη Χαλκίδα

Την ίδια ώρα, και στη γειτονική Χαλκίδα τα πράγματα είναι εξίσου δύσκολα εδώ και σχεδόν ένα μήνα. Αυτήν τη στιγμή, αν χρειαστεί να βοηθήσει, προτεραιότητα θα δοθεί στα περιστατικά από Αθήνα καθώς ήδη 10 ασθενείς από το Λαϊκό έψαχναν κρεβάτι σε κοντινό Νοσοκομείο.

Ωστόσο, και το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας έχει κρεβάτια μόνο στην απλή κλινική covid, ενώ ότι κενό δημιουργείται στη ΜΕΘ είναι δυστυχώς από ανθρώπινες απώλειες.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο υπέκυψαν τρεις ακόμη ασθενείς, 80χρονη από τα Οινόφυτα, 66χρονος και 73χρονος από την Εύβοια, ανεβάζοντας τις απώλειες στα δύο μεγάλα Νοσοκομεία της Στερεάς στους 90 από την αρχή της πανδημίας.

Πηγή: lamiareport.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024