Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εχασε την ευκαιρία ο Τσιτσιπάς

Εχασε την ευκαιρία ο Τσιτσιπάς

Ο Ελληνας τενίστας ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-3, 7-6 [2]) από τον Αντρέι Ρούμπλεφ στα ημιτελικά του Ρότερνταμ και έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στον μεγάλο τελικό.

Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ, με τον Ρώσο να παίρνει τη νίκη με 2-0 σετ (6-3, 7-6 [2]) και μαζί την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Ρότερνταμ.

Ο Ελληνας τενίστας δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα σε σερβίς και backhand, με τον Ρούμπλεφ να εκμεταλλεύεται τα λάθη του συμπατριώτη μας και να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό.

Ο Στέφανος έχασε την ευκαιρία για να διεκδικήσει ένα ακόμα τρόπαιο σε επίπεδο ATP, αλλά η παρουσία του στα ημιτελικά του ολλανδικού τουρνουά του δίνει την 5η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.
Ο Τσιτσιπάς την Δευτέρα (8/3) θα επιστρέψει στο Νο.5  του κόσμου για τρίτη φορά στην καριέρα του και θα προσπαθήσει μέσα από τα τουρνουά που ακολουθούν να εδραιωθεί στην πρώτη 5άδα της ATP.

Ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας μόλις 16 winners, ενώ ο Ρώσος είχε υπερδιπλάσιους (34). Ο Ελληνας τενίστας έκανε 13 αβίαστα λάθη και ο Ρούμπλεφ είχε 13. Ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει την κακή μέρα που βρέθηκε ο συμπατριώτης μας είναι το 0/5 break points, όλα στο πρώτο σετ. Δεν κατάφερε να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 2-0 σετ.

Ο Ρώσος μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Στέφανου μόλις στο τρίτο game (2-1). Ο Τσιτσιπάς είχε break point στο 4ο game, αλλά δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί, με τον Ρούμπλεφ να κάνει το 3-1. Στο 6ο game είχε ένα ακόμα break point o Ελληνας τενίστας, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του.

Ο Αντρέι έκανε το 4-2 και παρέμεινε μπροστά στο σκορ. Στο 8ο game ο Στέφανος είχε άλλα break points, όμως ο Ρούμπλεφ κατάφερε να τα «σβήσει» και να κάνει το 5-3. Στη συνέχεια μάλιστα έκανε break και με 6-3 το 1-0 στα σετ.

Κρίθηκε στο τάι μπρέικ

Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι – χέρι στο σκορ, με τον Ρώσο να προηγείται με 2-1 και 3-2 και τον Στέφανο να ισοφαρίζει σε 2-2 και 3-3. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε μέχρι το 6-6, με το σετ να οδηγείται στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Ρούμπλεφ αποδείχθηκε ψυχραιμότερος.

Εκανε γρήγορα δύο μίνι μπρέικ, προηγήθηκε με 4-0 και στη συνέχεια με 7-2 έκανε το 2-0 στα σετ. Ο Ρώσος έκλεισε θέση στον μεγάλο τελικό, με τον Στέφανο να χάνει την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024