Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πλήρωσε το λάθος του Τζάκα η Άρσεναλ (1-1)

Πλήρωσε το λάθος του Τζάκα η Άρσεναλ (1-1)

Δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στην ανοδική της πορεία η Άρσεναλ και έμεινε στο 1-1 με την Μπέρνλι λίγες μέρες πριν το πρωτο ματς με τον Ολυμπιακό για τους «16» του Europa League. Έχασε τα… άχαστα στο τέλος η ομάδα του Αρτέτα.

Πισωγύρισμα για την Άρσεναλ στο Turf Moor, με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να μένει στο 1-1 απέναντι στην Μπέρνλι και να χάνει δύο σημαντικούς βαθμούς, λίγες μόλις ημέρες πριν από την πρώτη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, για τους «16» του Europa League.

Οι «κανονιέρηδες» κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, έχασαν τα… άχαστα τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όσο και στο φινάλε του παιχνιδιού, ωστόσο το τραγικό λάθος του Γκρανίτ Τζάκα τους στέρησε δύο σημαντικούς βαθμούς για τη μάχη που δίνει να προλάβει τις ευρωπαϊκές θέσεις.

Ορεξάτοι και με πολλή διάθεση οι επιθετικοί του Αρτέτα που δημιούργησαν πάρα πολλές ευκαιρίες (με Ομπαμεγιάνγκ και Σακά), με τις οποίες θα μπορούσαν να είχαν «κλειδώσει» το «τρίποντο», ωστόσο ο… άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου «χτύπησε» ξανά, με την Άρσεναλ να πληρώνει το τραγικό λάθος του Γκρανίτ Τζάκα και τον Γουντ να ισοφαρίζει στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου.

Μεγάλες ευκαιρίες και στο δεύτερο ημίχρονο για τους φιλοξενούμενους, με τον Πεπέ να χάνει τα… άχαστα και να σημαδεύει το δοκάρι στην τελευταία φάση της αναμέτρησης! Δεν δόθηκε και πέναλτι στους «κανονιέρηδες» σε χέρι του Πίετερς.

Μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης, η Άρσεναλ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με γκολ του Ομπαμεγιάνγκ. Ο Γκαμπονέζος πέρασε με διαδοχικές ντρίμπλες τον αντίπαλο του και πλάσαρε άψογα, γράφοντας το 1-0 με το… καλημέρα του παιχνιδιού.

Αυτό ήταν το 8ο γκολ για τον αρχηγό της Άρσεναλ στη φετινή Premier League ενώ η Μπέρνλι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το αγαπημένο… θύμα του στην Αγγλία αφού έχει σκοράρει απέναντι της οκτώ φορές. Περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα της Αγγλίας.

Στο 20’ ο Λόουτον έδιωξε πάνω στον Ομπαμεγιάνγκ που από πλάγια αριστερά πλάσαρε άστοχα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σακά άλλαξε με το Ομπαμεγιάνγκ, κέρδισε τις κόντρες κι έκανε το διαγώνιο σουτ από αριστερά με την μπάλα να ξύνει το δοκάρι του Πόουπ.

Στο 39ο λεπτό ήρθε το γκολ της Μπέρνλι με έναν απίθανο τρόπο… Χωρίς να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία, η Μπέρνλι κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης με την ευγενική… χορηγία του Γκρανίτ Τζάκα! Ο Ελβετός μέσος προσπάθησε να διώξει την μπάλα από την περιοχή της Άρσεναλ και εκείνη βρήκε στο σώμα του Γουντ και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του!

Σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Γουντ…

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «κανονιέρηδες»… φώναξαν σωστά για χέρι του Πίετερς, ωστόσο το VAR είχε άλλη άποψη… Ο Πεπέ έχασε τις μεγαλύτερες φάσεις της ομάδας του, με τις οποίες η Άρσεναλ θα μπορούσε να είχε φύγει με το διπλό.

Πρώτα έκανε απίθανο… τσαφ με κενή εστία και στις καθυστερήσεις ο Θεμπάγιος σημάδεψε το δοκάρι του Πόουπ, με το 1-1 να μην αλλάζει και τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό…

ΜΠΕΡΝΛΙ: Πόουπ, Λόουτον, Ταρκόβσκι, Μι, Τέιλορ (63’ Πίτερς), Γουέστγουντ, Γκούντμουντσον (67’ Μπρέιντι), Μπράουνχιλ, ΜακΝίλ, Γουντ, Βιντρα (86’ Τζέι Ροντρίγκες)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Λουίζ, Τίρνεϊ, Πάμπλο Μάρι, Τσέιμπερς, Τζάκα, Παρτέι (81’ Θεμπάγιος), Σακά, Όντεγκααρντ (63’ Λακαζέτ), Γουίλιαν (69’ Πεπέ), Ομπαμεγιάνγκ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024