Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνα GPO: Προβάδισμα 13,7% της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ - Έντονη ανησυχία για την οικονομία - Λιγνάδης και Κουφοντίνας πληγώνουν τα δύο κόμματα

Έρευνα GPO: Προβάδισμα 13,7% της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ – Έντονη ανησυχία για την οικονομία – Λιγνάδης και Κουφοντίνας πληγώνουν τα δύο κόμματα

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η GPO για τα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ που κυκλοφορούν

Μηνύματα προς την κυβέρνηση αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τις επίκαιρες υποθέσεις του Δημήτρη Λιγνάδη και του Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κοροναϊού στέλνουν οι πολίτες, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της μεγάλης πανελλαδικής δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η GPO για τα «ΝΕΑ» που κυκλοφορούν σήμερα.

Η ΝΔ μετράει απώλειες εξαιτίας της πολύκροτης υπόθεσης του σκηνοθέτη (το 56,2% τάσσεται υπέρ της παραίτησης της Λίνας Μενδώνη, ανάμεσά στους και ο ένας στους τρεις ψηφοφόρους της ΝΔ), των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια» αλλά κυρίως λόγω της ανταπόκρισής της στις οικονομικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία, καθώς δύο στους τρεις Έλληνες θεωρούν ελλιπή τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη στήριξη της οικονομίας και της απασχόλησης.

Ισχυρούς κλυδωνισμούς ωστόσο υφίσταται και ο ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο δεν μπορεί να κεφαλαιοποιήσει την κυβερνητική φθορά,αλλά αντιθέτως υποχωρούν και τα δικά του ποσοστά.

Οι δύο κυριότεροι λόγοι, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης των «ΝΕΩΝ» είναι η στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα της πανδημίας «όλη αυτή την περίοδο», την οποία επικρίνουν δύο στους τρεις πολίτες, καθώς και η αντιμετώπιση του ζητήματος της απεργίας πείνας του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κοινή γνώμη – σε ποσοστό  62,9% – καλεί την κυβέρνηση να μην υποκύψει στον εκβιασμό της μεταγωγής και το μήνυμα αυτό εκπέμπει και το 37,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τα παραπάνω δεδομένα, λοιπόν, η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητη στις 13,7 ποσοστιαίες μονάδες (από 13,9 το προηγούμενο δίμηνο). Η διαφορά που καταγράφεται (ΝΔ 36,4% – ΣΥΡΙΖΑ 22,7%) επιβεβαιώνει εκ νέου το σκηνικό πολιτικής κυριαρχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και διατηρεί τη ΝΔ σε τροχιά αυτοδυναμίας. Αλώβητο, άλλωστε παραμένει το εξαιρετικά μεγάλο προβάδισμα του Πρωθυπουργού (47,7%) έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (24,1%) ως προς την καταλληλότητα για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Με φόντο την επόμενη ημέρα της πανδημίας, ωστόσο, αναδεικνύονται και οι μεγαλύτερες ανησυχίες της ελληνικής κοινωνίας. Αν και η συνολικότερη διαχείριση εξακολουθεί να δίνει πόντους στην κυβέρνηση, διαμορφώνεται πλέον μια πλειοψηφία που αμφισβητεί το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης και τα μέτρα κοινωνικής στήριξης απέναντι στον κορωνοϊό (το 64,5% των ερωτηθέντων τα κρίνει ανεπαρκή). Πρόκειται για το πεδίο στο οποίο είναι πρόδηλο ότι θα παιχθούν το επόμενο διάστημα και τα περισσότερα πολιτικά στοιχήματα.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024