Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουφοντίνας : Ένταση και χημικά στη συγκέντρωση - 29 προσαγωγές

Κουφοντίνας : Ένταση και χημικά στη συγκέντρωση – 29 προσαγωγές

Σε 29 προσαγωγές συνολικά προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, σήμερα, Σάββατο, το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μια σύλληψη έγινε και στο Κάτω Χαλάνδρι. Μεταξύ των προσαχθέντων ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα

Ένταση από τα πρώτα κιόλας λεπτά σημειώθηκε στις νέες συγκεντρώσεις υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας και στο Χαλάνδρι. Ισχυρότατες δυνάμεις των ΜΑΤ περίμεναν τους διαδηλωτές αποτρέποντας την πραγματοποίηση συγκέντρωσης με χρήση χημικών, ενώ κατά των διαδηλωτών χρησιμοποιήθηκε και το ειδικό όχημα ρίψης νερού «Αίαντας».

Ακολούθησε κυνηγητό στα στενά γύρω από την Ερμού, με τους συγκεντρωμένους να διαχωρίζονται προς τις οδούς Ερμού, Καραγιώργη Σερβίας και Σταδίου.

Στην Ερμού και τη Σταδίου οι δυνάμεις της Αστυνομίας «έσπρωξαν» τους διαδηλωτές προς το Μοναστηράκι και την Ομόνοια αντίστοιχα.

Διαδηλωτές καταγγέλουν χρήση βίας και ξυλοδαρμούς από τους Αστυνομικούς.

29 προσαγωγές

Ενδεικτικός της κατάστασης και του τεταμένου κλίματος που επικράτησε ο αριθμός των προσαγωγών.

Σε 29 προσαγωγές συνολικά προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, σήμερα, Σάββατο, το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μια σύλληψη έγινε και στο Κάτω Χαλάνδρι όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση για τον ίδιο λόγο.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ, σχετικά με την συγκέντρωση στο Σύνταγμα, αναφέρει ότι οι διαδηλωτές επιχείρησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα της οδού Φιλελλήνων γι’ αυτό «οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα, τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση».

Το ίδιο έπραξαν λίγο αργότερα στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας.

Σημειώνεται ότι από την Αστυνομία έγινε χρήση χημικών και ρίψη νερού με το ειδικό όχημα «Αίαντας».

Προσήχθη και ο γιος του Κουφοντίνα

Στην ομάδα με το μπλοκ των δικηγόρων, που βρίσκονταν με πανό μπροστά στην Παλιά Βουλή ήταν και ο γιος του απεργού πείνας και δίψας, Δημήτρης Κουφοντίνα, Έκτορας, ο οποίος προσήχθη.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

«Την 12.00 ώρα σήμερα (Σάββατο 6 Μαρτίου 2021), με πρωτοβουλία της «συνέλευσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα» και άλλων συλλόγων, συγκεντρώθηκαν (200) περίπου άτομα στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος και προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα της οδού Φιλελλήνων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα, τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση.

Στη συνέχεια, ομάδες των συγκεντρωμένων προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα αρχικά της οδού Σταδίου, κατόπιν των οδών Πανεπιστημίου και Ακαδημίας, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών. Και στις νέες αυτές προσπάθειες, οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων.

Οι ομάδες των συγκεντρωμένων αποχώρησαν προς διάφορες κατευθύνσεις την 13.15 ώρα.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν (29) άτομα.

Παρακωλύθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σε τμήμα των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου επί 15λεπτο».

Στο Κάτω Χαλάνδρι συνελήφθη στις 11.00 το πρωί μια νεαρή γυναίκα, στην πλατεία Χίου, όπου πραγματοποιείτο συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα, ενώ στο σημείο είναι και η λαϊκή αγορά».

Σύμφωνα με την επίσημη θέση της αστυνομίας, η γυναίκα κατηγορείται για «βία κατά υπαλλήλου και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης» και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024