Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λευκός Οίκος : Ο Μπάιντεν θα καλέσει τον Ερντογάν «κάποια στιγμή»

Λευκός Οίκος : Ο Μπάιντεν θα καλέσει τον Ερντογάν «κάποια στιγμή»

«Σίγουρα ο πρόεδρος έχει πολλούς παγκόσμιους ηγέτες που πρέπει ακόμη να καλέσει και θα το κάνει τις επόμενες εβδομάδες και μήνες» δήλωσε η Τζεν Ψάκη, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα καλέσει τον τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «κάποια στιγμή» δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Σίγουρα ο πρόεδρος έχει πολλούς παγκόσμιους ηγέτες που πρέπει ακόμη να καλέσει και θα το κάνει τις επόμενες εβδομάδες και μήνες» δήλωσε η Τζεν Ψάκη, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Μεταξύ άλλων, ο αμερικανός πρόεδρος είχε συνομιλίες με τους ηγέτες του Καναδά, του Μεξικού, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Κίνας, της Ρωσίας, του Ηνωμένου Βασίλειο και της Γαλλίας.

«Οι ΗΠΑ να κινηθούν αναλόγως με τη συμπεριφορά του Ερντογάν»

Σημειώνεται πως αυτή την εβδομάδα περισσότερα από 170 μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου ζήτησαν από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, να διασφαλίσει ότι η Τουρκία θα σταθεί υπόλογη για την «κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και τη «δημοκρατική οπισθοδρόμηση».

Η διακομματική επιστολή κάλεσε τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας να προσαρμόσει τη σχέση της Ουάσιγκτον με την Τουρκία αναλόγως με τη συμπεριφορά που θα επιδείξει ο τούρκος πρόεδρος.

«Ενώ είναι προς το αμοιβαίο μας συμφέρον οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία να παραμείνουν στρατηγικοί σύμμαχοι και να επιδιορθώσουν τα ρήγματα που υπάρχουν μεταξύ τους, πιστεύουμε ότι αλλαγές στη συμπεριφορά του προέδρου Ερντογάν και του κόμματος του είναι ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση αυτής της σχέσης», σημειώνουν τα μέλη του Κογκρέσου.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024