Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπαευαγγέλου - Κοροναϊός : Στερεύουν οι ΜΕΘ της Αττικής - «Καμπανάκι» για τον διπλασιασμό κρουσμάτων

Παπαευαγγέλου – Κοροναϊός : Στερεύουν οι ΜΕΘ της Αττικής – «Καμπανάκι» για τον διπλασιασμό κρουσμάτων

Στην πίεση που δέχεται τις τελευταίες ημέρες το Σύστημα Υγείας, καθώς η πανδημία συνεχίζει να «πολιορκεί» τη χώρα -και ιδίως την Αττική- εστίασε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, παρουσιάζοντας τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα

Στην πίεση που δέχεται τις τελευταίες ημέρες το Σύστημα Υγείας, καθώς η πανδημία συνεχίζει να «πολιορκεί» τη χώρα -και ιδίως την Αττική- εστίασε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, παρουσιάζοντας τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα.

Όπως τόνισε κατά την τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, μέχρι σήμερα τα κρούσματα από κοροναϊό έχουν ξεπεράσει τα 115 εκατ., ενώ οι θάνατοι έχουν φτάσει τα 2,5 εκατ. άτομα.

Αττική και Θεσσαλονίκη βρίσκονται αντιμέτωπες με μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαευαγγέλου. «Η πίεση στο ΕΣΥ, ειδικότερα στην Αθήνα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής» υπογράμμισε η ίδια.

Στο σημείο αυτό μάλιστα παρέθεσε στοιχεία για τις ΜΕΘ της Αττικής, σύμφωνα με τα οποία οι κλίνες ΜΕΘ για Covid είναι κατειλημμένες σε ποσοστό 87%.

Σε ό,τι αφορά στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, την Πέμπτη ανήλθαν σε 330, ενώ στη χώρα υπολογίζονται σε 3.200.

Αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου

Το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας έχει αυξηθεί τις τελευταίες επτά ημέρες, με τον μέσο όρο των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 1909 νέες μολύνσεις. Το τελευταίο 15ήμερο, δε, παρατηρείται διπλασιασμός του μέσου όρου των κρουσμάτων ανά ημέρα.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, πάνω από 70% είναι οι μολύνσεις από το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος.

«Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι τα νέα μέτρα που ελήφθησαν τις τελευταίες εβδομάδες δεν λειτούργησαν. Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας συμβάλλει στο να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του ιού» επεσήμανε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Συστάσεις για το lockdown

«Ο αγώνας είναι άνισος, αλλά ελπίζουμε ότι μια σταδιακή μείωση των κρουσμάτων θα επιτρέψει να ανοίξουμε κάποιες δραστηριότητες που όλοι μας έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη. Τα μικρά παιδιά και τα παιδιά του Γυμνασίου και Λυκείου έχουν ιδρυματοποιηθεί και πρέπει άμεσα να υπάρξουν μέτρα για την επιστροφή τους στα σχολεία» πρόσθεσε και προέβη σε συστάσεις για την εφαρμογή του lockdown:

«Με το να περπατάμε σε ανοικτούς χώρους, τηρώντας τις αποστάσεις, δεν συμβάλλουμε στην περαιτέρω διασπορά της νόσου, όσο με τις κοσμοσυρροές και το συνωστισμό σε πάρκα και πλατείες, με ομάδες 5-10 ατόμων. Η μάσκα παραμένει όπλο έναντι της Covid 19, άρα επιβάλλεται η ορθή χρήση της. Οι μάσκες εμποδίζουν από το να μεταφέρουμε σε άλλα άτομα τον ιό».

Η ενημέρωση της κ. Παπαευαγγέλου

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024