Ένας ομοσπονδιακός δικαστής στο Όρεγκον απέρριψε αγωγή κατά των διαγωνισμών ομορφιάς «Miss United States of America», μια απόφαση που επιτρέπει στον διαγωνισμό ομορφιάς, να συνεχίσει να απαγορεύει να διαγωνίζονται τρανς γυναίκες.

Τρανσφοβική στάση διαγωνισμού

Σύμφωνα με το hypebae.com, τον Δεκέμβριο του 2019, η Anita Noelle Green άσκησε αγωγή εναντίον της Miss United States of America – η οποία είναι ξεχωριστή από την παρόμοια ονομασία Miss USA – μετά την απαγόρευση εισόδου.

Μετά την αποστολή της αγωγής, η Green ενημερώθηκε από τους παραγωγούς ότι ο διαγωνισμός είναι για τις «φυσικές γυναίκες».

Ο δικαστής Michael W. Mosman έκρινε ότι ο διαγωνισμός για Miss Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προστατεύεται υπό τον νόμο ότι είναι «οργανισμός έκφρασης» και όχι εμπορικός οργανισμός.

Αυτό σημαίνει ότι ο διαγωνισμός επιτρέπεται να διατηρήσει το καθεστώς του ως διαγωνισμού αποκλειστικά για γυναίκες που έχουν αναγνωριστεί ως γυναίκες κατά τη γέννηση.

«Αυτή η υπόθεση έδωσε επίγνωση σε ένα ζήτημα που πολλοί άνθρωποι είχαν αλλά και δεν είχαν γνώση για αυτό», δήλωσε η Green σε δήλωση της στο Oregon Live.

«Οι διακρίσεις εναντίον των τρανς ατόμων εξακολουθούν να συμβαίνουν ενεργά στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ακόμη και εντός των διαγωνισμών ομορφιάς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο