Διαφορετική εξ ανάγκης η φετινή Τσικνοπέμπτη, με τις εξόδους και τα γλέντια να έχουν μπει σε καραντίνα.
Σουβλάκι στο χέρι ή ψήσιμο στο σπίτι, σε μπαλκόνια και αυλές, όμως αυστηρώς οικογενειακά.
Τα μέτρα κατά του κοροναϊού επιτάσσουν να τηρήσουμε με διαφορετικό τρόπο το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.
«Πήραν φωτιά» οι ψησταριές
Σουβλάκι, κοκορέτσι, αρνί και κοντοσούβλι σήμερα έχουν την τιμητική τους. Ωστόσο, οι ποσότητες που παραγγέλνουν οι πολίτες είναι μικρές.
Η κίνηση σε κρεοπωλεία και ψητοπωλεία είναι εμφανώς μειωμένη, σε σχέση με πέρυσι.
Στην Πάτρα, η εικόνα στα ψητοπωλεία ήταν ανάλογη, με τους Πατρινούς να μη χάνουν την αποκριάτική τους διάθεση.
Από νωρίς το πρωί πήραν φωτιά οι ψησταριές και στη Θεσσαλονίκη, με τον κόσμο να τιμά το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.
Στις περιοχές με βαθύ κόκκινο, όπως η Θεσσαλονίκη, το νέο μέτρο της χιλιομετρικής απαγόρευσης στις μετακινήσεις φαίνεται ότι επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το κομμάτι της εστίασης που λειτουργεί ακόμη.
Ουρές κόσμου σχηματίστηκαν και στο Ηράκλειο Κρήτης, με τους Κρητικούς να τσικνίζουν οικογενειακά στο σπίτι.
Ειδικά για σήμερα οι λοιμωξιολόγοι κάνουν συστάσεις για αποφυγή συναθροίσεων, καθώς ο κίνδυνος ενδοοικογενειακής μετάδοσης του ιού ελλοχεύει.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας