Δημήτρης Κουφοντίνας : Την μεταγωγή του στον Κορυδαλλό για λόγους… «ασφάλειας του κράτους» ζητάει η Κούρτοβικ
«Εχουμε υποβάλλει αίτημα στον υπουργό Δικαιοσύνης, να προχωρήσει αυτός να διατάξει τη μεταγωγή του Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό, ο νόμος του δίνει αυτό το δικαίωμα, για λόγους ασφάλειας του κράτους, της χώρας, ή για λόγους δημόσιας τάξης» είπε η Ιωάννα Κούρτοβικ.
Αίτημα στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, να παρέμβει και να διατάξει τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό έκανε η συνήγορος του πολυισοβίτη, Ιωάννα Κούρτοβικ και μάλιστα, για λόγους ασφαλείας του κράτους.
Ο συλλογισμός της συνηγόρου του Κουφοντίνα διατυπώθηκε στη διάρκεια εκδήλωσης της ιστοσελίδας The Press Project.
«Εχουμε υποβάλλει αίτημα στον υπουργό Δικαιοσύνης, να προχωρήσει αυτός να διατάξει τη μεταγωγή του Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό, ο νόμος του δίνει αυτό το δικαίωμα, για λόγους ασφάλειας του κράτους, της χώρας, ή για λόγους δημόσιας τάξης. Έχουμε ένα μείζον ζήτημα δημόσιας τάξης που, νομίζω, δεν μετράει αυτή τη στιγμή η πολιτειακή εξουσία. Δεν μετράει ότι θα βρεθούμε σε συνθήκες απειλής της κοινωνικής ειρήνης, της κοινωνικής συνοχής». Πρόσθεσε δε, ότι «θα εκτεθεί η χώρα διεθνώς, θα βρεθούμε στον κατάλογο των χωρών όπως η Τουρκία».
Η κυρία Κούρτοβικ, ουσιαστικά αναφέρθηκε στις πορείες που γίνονται για τον πολυισοβίτη, υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η Πολιτεία μπορεί να διατάξει τη μεταγωγή Κουφοντίνα, προκειμένου να μην διασαλευτεί η δημόσια τάξης. Στην ίδια παρέμβασή της, η κυρία Κούρτοβικ υποστήριξε ότι «ζούμε καταστάσεις που θυμίζουν χούντα» και πρόσθεσε ότι δεν έχει ξαναδεί τέτοια φίμωση του λόγου.
- Δικαστής επικρίνει τον Τραμπ για τη «θρασύτατη» προσπάθειά του να συνεχίσει την κατασκευή της αίθουσας χορού
- Γαλλία: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά, αλλά «όχι με οποιοδήποτε τίμημα»
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442