Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Jeep Wrangler 1941: Γιορτάζοντας την off-road διαχρονικότητα

Jeep Wrangler 1941: Γιορτάζοντας την off-road διαχρονικότητα

Μπορεί η Jeep να μην ήταν ακριβώς η πρώτη που κατασκεύασε το πρώτο πολιτικό off-road μοντέλο ωστόσο πλέον συμπληρώνει τα 80 χρόνια off-road μετακίνησης και το γιορτάζει με μια επετειακή έκδοση του Wrangler.

H Jeep συμπληρώνει φέτος τα 80 της χρόνια και το γιορτάζει με μια επετειακή έκδοση ενός εκ των πλέον εμβληματικών μοντέλων της, το Wrangler.

H νέα έκδοση ονομάζεται Wrangler 1941, θα κατασκευαστεί σε περιορισμένα αντίτυπα και εκτός από τις συνήθεις επετειακές σχεδιαστικές διατυπώσεις υπόσχεται ακονισμένα χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά τις off-road διαδρομές χάρη στην νέα ανάρτηση με δυνατότητα ανύψωσης κατά 5,0 εκατοστά και αμορτισέρ Fox. Παράλληλα, η νέα έκδοση διαθέτει περισσότερα προστατευτικά κάτω από το αμάξωμα αλλά και τροχούς 17 ιντσών με χωμάτινα ελαστικά όπως επιβάλλει η αφετηρία της που είναι η έκδοση Rubicon.

Το παρών δίνουν επίσης δύο μπλοκέ διαφορικά, εναλλάκτης βαρέως τύπου 240 Volt καθώς και η δυνατότητα αποσύνδεσης των αντιστρεπτικών ράβδων η οποία επιτρέπει την ελεύθερη άρθρωση των αναρτήσεων προς όφελος της off-road μετακίνησης.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα, το Wrangler 1941 ξεχωρίζει από την έκδοση Rubicon χάρη στα διαφορετικά μαρσπιέ, τους λασπωτήρες, τα αυτοκόλλητα 1941 στο καπό ενώ επωφελείται και από αδιάβροχα πατάκια στο εσωτερικό του.

Σύμφωνα με τις συστάσεις  η έκδοση θα είναι διαθέσιμη σε τέσσερις αποχρώσεις, μαύρο, λευκό, γκρι, κόκκινο και ασημί ενώ όπως και το Rubicon διαθέτει δερμάτινα θερμαινόμενα καθίσματα, ατμοσφαιρικό φωτισμό, ηχοσύστημα οκτώ ηχείων Alpine και σύστημα infotainment 8,4 ιντσών σε συνδυασμό με ψηφιακό πίνακα οργάνων 7,0 ιντσών.

H έκδοση εφοδιάζεται αποκλειστικά με το diesel μοτέρ των 2,2 λίτρων το οποίο αποδίδει 200 ίππους και 450 Nm ροπής εξασφαλίζοντας μεταξύ άλλων και τη δυνατότητα ρυμούλκησης φορτίου έως και 2.495 κιλών. Ο κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και κιβώτιο μεταφοράς δύο σχέσεων με λόγο υποπολλαπλασιασμού  77:2:1 για περισσότερη περιπέτεια σε χαμηλές ταχύτητες.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη φίρμα που έχει αποσπάσει τον τίτλο της πρώτης που πρόσφερε στο κοινό ένα off-road μοντέλο ήταν η Land Rover με ελάχιστη όμως διαφορά από την Jeep που τουλάχιστον στα καθ΄ημάς θεωρείται συνώνυμη κυριολεκτικά με την κατηγορία των off-road οχημάτων και όχι μόνο.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024