Merck: 50 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα
Η παλαιότερη φαρμακευτική του κόσμου, έκλεισε σήμερα τα 50 της χρόνια δραστηριοποίησης στην Ελλάδα, προσβλέποντας στα επόμενα 50 στη χώρα μας με καινοτόμο χαρτοφυλάκιο
Η Merck, η παλαιότερη φαρμακευτική εταιρεία στον κόσμο, με 353 χρόνια καινοτομίας και εξειδίκευσης στην επιστήμη και την τεχνολογία, γιορτάζει σήμερα την 50η επέτειο της παρουσίας της στην Ελλάδα.
Στις 3 Μαρτίου του 1971 ξεκίνησε στην Ελλάδα το ταξίδι της η Merck ΕΠΕ ως θυγατρική της πολυεθνικής «Merck KGaA» που εδρεύει στη Γερμανία.
Η συνεχής και έντονη παρουσία της εταιρείας στην ελληνική αγορά φαρμακευτικών και χημικών προϊόντων αντικατοπτρίζεται σε βήματα εξέλιξης όπως η ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της σε διαφορετικές θεραπευτικές κατηγορίες.
Η συνεχής της ανάπτυξη, οδήγησε στη μετατροπή της Merck στην Ελλάδα από εταιρεία περιορισμένης ευθύνης σε ανώνυμη εταιρεία το Δεκέμβριο του 2007.
Σε επίπεδο ομίλου ακολούθησε μια σειρά από συγχωνεύσεις μέσω εξαγορών που επιτάχυναν σημαντικά τον ρυθμό ανάπτυξης της εταιρείας.
Η πρώτη έγινε το 2008 με την εξαγορά της Serono και την εκποίηση του κλάδου των γενόσημων φαρμάκων, ενώ ακολούθησαν οι εξαγορές της Millipore το 2010, της AZ Electronic Materials το 2014, της Sigma-Aldrich το 2015 και της Versum Materials το 2019.
To 2018 η ελληνική θυγατρική της Merck συμμετείχε στους εορτασμούς για τα 350 χρόνια του Ομίλου με την παρουσία εργαζόμενων, πελατών, εταίρων, και εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας σε μια λαμπρή εκδήλωση με κεντρικό μήνυμα «Ανεξάντλητη περιέργεια – Ας φανταστούμε τα επόμενα 350 χρόνια».
«Σήμερα, η Merck ΑΕ, συμπληρώνοντας το 50ο έτος της, είναι περισσότερο από ποτέ σταθερά προσηλωμένη στην προσπάθειά της να συνεχίσει να προσδίδει αξία στις ζωές των ασθενών και του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Ελλάδα, διαθέτοντας καινοτόμα φάρμακα, μεγιστοποιώντας το υπάρχον χαρτοφυλάκιό της και επεκτείνοντάς το ακόμα περισσότερο», δήλωσε η Susan King-Barnardo, Γενική Διευθύντρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Merck σε Ελλάδα και Κύπρο και συμπλήρωσε: «Βαδίζοντας πάνω σε στέρεες βάσεις για να οικοδομήσει τα επόμενα 50 χρόνια, η Merck παραμένει αφοσιωμένη στην ανθρώπινη πρόοδο».
- Καιρός: Θερμή εισβολή από την ερχόμενη εβδομάδα – Πότε θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος στους 34°C
- ΠΑΣΟΚ: Οι προτάσεις Αυτιά για «χωριά ΑμεΑ» προσβάλλουν τα άτομα με αναπηρία, τις οικογένειές τους και τον πολιτισμό
- Σκιάθος: Ηλεκτρικό πατίνι παρέσυρε πεζό στη Σκιάθο – Συνελήφθη ανήλικος οδηγός
- Πάνος Μουζουράκης – Μαριλού Κόζαρη: Βάφτισαν τον γιο τους με 3 νονούς
- Φλέγγας στο «in»: «Tιμή που ανέλαβα τον Ολυμπιακό, άνοδο και του χρόνου»
- Η πρόταση του Γιώργου Αυτιά για τα «ειδικά χωριά ΑΜΕΑ» έρχεται από το σκοτεινό παρελθόν
- Η Ρωσία διοργανώνει περιορισμένης κλίμακας παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης – «Βλακώδες» το αστείο Ζελένσκι, λέει το Κρεμλίνο
- Βήμα… Μουντιάλ για τον Νεϊμάρ: Στην προεπιλογή της Βραζιλίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442