Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιγνάδης : Πώς περνά στη φυλακή, τι διαβάζει, ποια η ψυχολογική του κατάσταση

Λιγνάδης : Πώς περνά στη φυλακή, τι διαβάζει, ποια η ψυχολογική του κατάσταση

Ο Λιγνάδης παίρνει ήπια αντικαταθλιπτικά

Η είδηση της μεταφοράς του Δημήτρη Λιγνάδη στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Τρίπολης προκάλεσε αίσθηση την Τρίτη. Κάποιοι πίστεψαν ότι ο κατηγορούμενος για βιασμούς και πρόσωπο των τελευταίων ημερών, επικαλείται ψυχολογικούς λόγους προκειμένου να φύγει από τις φυλακές Τρίπολης.

Η αλήθεια είναι ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης έπαιρνε κάποια αντικαταθλιπτικά εδώ και καιρό, προτού σκάσει το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται. Πιθανότατα να πρόκειται για ήπια αντικαταθλιπτικά τα οποία, όμως, χρειάζεται ιατρική συνταγή προκειμένου να χορηγηθούν. Κατά τη μεταγωγή του στην Τρίπολη ο Λιγνάδης είχε τα χάπια αυτά αλλά δεν είχε ιατρική συνταγή και γι’ αυτό μετέβη στον ιατρό της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Τρίπολης, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα.

Η επίσκεψη κράτησε πολύ λίγο, ελάχιστα λεπτά, όπως λένε οι πληροφορίες και ο Λιγνάδης επέστρεψε στο κελί στο οποίο βρίσκεται με άλλα πέντε άτομα και είναι σε καραντίνα λόγω κοροναϊού. Τα επόμενα 24ωρα ο Λιγνάδης θα ξανακάνει τεστ κι εφόσον είναι αρνητικός θα φύγει από το χώρο της καραντίνας και θα πάει σε κάποιον από τους θαλάμους της φυλακής. Πρόκειται για μεγάλους θαλάμους, όπως αυτοί που υπάρχουν στον στρατό και στον οποίο θα βρίσκονται άλλα 20 άτομα.

Αναφορικά με την κατάσταση του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πρώτα 24ωρα τα πέρασε σε κατάσταση σοκ. Προσπαθούσε να εγκλιματιστεί στις νέες συνθήκες της ζωής του που ασφαλώς είναι πολύ διαφορετικές από αυτά που ζούσε ως τώρα.

Από διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ιδιαίτερα προβεβλημένο πρόσωπο, με ισχυρούς φίλους και σε μια ζωή ιδιαίτερα καλή στο πλαίσιο του life style που ο ίδιος είχε επιλέξει, σε ένα κελί με άλλους 20 κρατούμενους; Και μάλιστα με καταδικασμένους για σοβαρά εγκλήματα σεξουαλικού χαρακτήρα;

Ο Λιγνάδης περίμενε να βρει χειρότερες τις συνθήκες και την αντιμετώπιση του προσωπικού. Ωστόσο, όπως και ο ίδιος ομολόγησε είναι έκπληκτος και με τη φυλακή και με τους εργαζόμενους και με τη γενικότερη αντιμετώπισή του.

Πηγές από τη φυλακή λένε ότι είναι ήρεμος, συνεργάσιμος, συμμετέχει στο πρόγραμμα που υπάρχει και δεν έχει ζητήσει οτιδήποτε.

Διαβάσει βιβλία και συνομιλεί με τον δικηγόρο του και τον αδερφό του, ο οποίος θα είναι και ο πρώτος που θα τον επισκεφτεί μόλις βγει από την καραντίνα.

Βεβαίως, το αν η ψυχολογική του κατάσταση είναι καλή και στη συνέχεια, αυτό θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες. Όπως κι αν ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί κάποιες ψυχολογικές μεταπτώσεις ή προβλήματα προκειμένου να τον αποφυλακίσει.

Το διάβασμα

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Λιγνάδης διαβάζει ένα βιβλίο του άγγλου συγγραφέα Τζον Φόουλς με τίτλο «Μάγος» που πρωτοκυκλοφόρησε το 1966 το οποίο ο συγγραφέας του το επεξεργάστηκε ξανά για να το εκδώσει σε αναθεωρημένη μορφή το 1977. Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία του Νίκολας Ερφ, ενός νεαρού Βρετανού που διδάσκει την αγγλική γλώσσα σε σχολείο ενός μικρού ελληνικού νησιού, που είναι οι Σπέτσες.

Το 1999 το μυθιστόρημα περιλήφθηκε σε λίστα με τα 100 καλύτερα μυθιστορήματα της
σύγχρονης λογοτεχνίας, ενώ στα 2003 σε έρευνα του BBC κατετάγη
στην 67η θέση.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024