Με τους ρυθμούς νέων εισαγωγών, το ΕΣΥ ξεπερνά τα όρια του και πιέζεται εδώ και 19 μέρες στην Αττική με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να λαμβάνει νέα έκτακτα μέτρα σε όλη τη χώρα σε μια προσπάθεια να μειωθεί το ιικό φορτίο.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αλλαγές στους κωδικούς μετακίνησης στο 13033, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες των προηγούμενων ωρών, που ήθελαν τις αρχές να επιχειρούν να βρουν τρόπο προκειμένου να περιορίσουν τις περιττές μετακινήσεις των πολιτών, ο κωδικός 6» παύει να υφίσταται όπως ξέραμε μέχρι σήμερα.

Τι αλλάζει

Ειδικότερα, αναφορικά με τη μετακίνηση με κωδικό 6 για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου, αυτή θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο.

Παύει, επομένως, να ισχύει η δυνατότητα μετακίνησης με αυτοκίνητο με τον παραπάνω κωδικό.

«Ως προς το SMS 6 που αφορά σωματική άθληση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί δηλαδή κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή την μοτοσικλέτα του και να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτες το κατοικίδιο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Οι αλλαγές ισχύουν από τις 06:00 αύριο, Πέμπτη 3 Μαρτίου, έως τις 06:00 στις 16 Μαρτίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο