Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
13033 : Μετακίνηση για είδη πρώτης ανάγκης μόνο εντός δήμου ή μέχρι 2 χιλιόμετρα

13033 : Μετακίνηση για είδη πρώτης ανάγκης μόνο εντός δήμου ή μέχρι 2 χιλιόμετρα

Από την Πέμπτη στις 6 το πρωί σε όλη τη χώρα και μέχρι τις 16 Μαρτίου (με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 6 Μαρτίου) θα υπάρχουν αλλαγές στους κωδικούς 2, 3, 4 και 6

Μεγάλες αλλαγές στους κωδικούς SMS στο 13033 ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προσταίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο αυστηροποίησης των μέτρων του lockdown και υπό το βάρος της αυξημένης διασποράς του κοροναϊού.

Από την Πέμπτη στις 6 το πρωί σε όλη τη χώρα και μέχρι τις 16 Μαρτίου (με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 6 Μαρτίου) θα υπάρχουν αλλαγές στους κωδικούς 2, 3, 4 και 6.

Ειδικότερα, ο κωδικός 2 μέχρι σήμερα αφορούσε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Ο κωδικός 3 αφορούσε, δε, μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Τι αλλάζει

Πλέον, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, η μετακίνηση που γίνεται με τον κωδικό 2 για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, συνεργείο, ΚΤΕΟ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, θα γίνεται μόνο εντός του δήμου κατοικίας ή εντός ακτίνας 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Για τη μετακίνηση με τον κωδικό 3 και μόνο στο σκέλος που αφορά τις τράπεζες, αυτή θα γίνεται μόνο εντός δήμου ή εντός 2 χλμ.

Διαβάστε επίσης: 

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024