Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυρώσεις από τις ΗΠΑ κατά Ρωσίας για την υπόθεση Ναβάλνι

Κυρώσεις από τις ΗΠΑ κατά Ρωσίας για την υπόθεση Ναβάλνι

Στελέχη της κυβέρνησης Μπάιντεν ανέφεραν ότι οι κυρώσεις αφορούν πρόσωπα και οντότητες, ενώ λαμβάνονται σε συνεννόηση με την ΕΕ, η οποία είχε προχωρήσει χθες σε ανάλογη κίνηση.

Κυρώσεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων και οντοτήτων της Ρωσίας επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, επικαλούμενες τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι επιχείρησε να εξοντώσει τον Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάζοντάς τον. Αυτό δήλωσαν στελέχη της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, τονίζοντας ότι οι κινήσεις αυτές γίνονται σε συντονισμό με την ΕΕ -η οποία, την Δευτέρα, ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος τεσσάρων προσώπων που εμπλέκονται στη δίωξη κατά του Ναβάλνι. Η Ουάσινγκτον επανέλαβε, επίσης, το αίτημα άμεσης απελευθέρωσης του γνωστότερου αντιπάλου του Ρώσου προέδρου.

«Πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους οφείλουν να είναι ξεκάθαροι και να φροντίζουν ώστε να υπάρχει κόστος όταν η συμπεριφορά της Ρωσίας ξεπερνά κάποια όρια τα οποία γίνονται σεβαστά από τα υπεύθυνα κράτη», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Πρόσθεσε, πάντως, ότι «οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν ούτε την επανεκκίνηση των σχέσεων με τη Ρωσία εκ του μηδενός ούτε και την κλιμάκωση».

Πάντως, όπως σημειώνουν και οι New York Times, καμία από τις νέες κυρώσεις που ανακοινώθηκαν δεν αφορούν προσωπικά τον Βλαντιμίρ Πούτιν ή το στενό περιβάλλον των συνεργατών του και τω προσώπων που τον στηρίζουν.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα έχει διαμηνύσει πως θα απαντήσει αναλόγως σε όποιες κυρώσεις της επιβληθούν.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024