Κυρώσεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων και οντοτήτων της Ρωσίας επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, επικαλούμενες τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι επιχείρησε να εξοντώσει τον Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάζοντάς τον. Αυτό δήλωσαν στελέχη της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, τονίζοντας ότι οι κινήσεις αυτές γίνονται σε συντονισμό με την ΕΕ -η οποία, την Δευτέρα, ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος τεσσάρων προσώπων που εμπλέκονται στη δίωξη κατά του Ναβάλνι. Η Ουάσινγκτον επανέλαβε, επίσης, το αίτημα άμεσης απελευθέρωσης του γνωστότερου αντιπάλου του Ρώσου προέδρου.

«Πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους οφείλουν να είναι ξεκάθαροι και να φροντίζουν ώστε να υπάρχει κόστος όταν η συμπεριφορά της Ρωσίας ξεπερνά κάποια όρια τα οποία γίνονται σεβαστά από τα υπεύθυνα κράτη», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Πρόσθεσε, πάντως, ότι «οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν ούτε την επανεκκίνηση των σχέσεων με τη Ρωσία εκ του μηδενός ούτε και την κλιμάκωση».

Πάντως, όπως σημειώνουν και οι New York Times, καμία από τις νέες κυρώσεις που ανακοινώθηκαν δεν αφορούν προσωπικά τον Βλαντιμίρ Πούτιν ή το στενό περιβάλλον των συνεργατών του και τω προσώπων που τον στηρίζουν.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα έχει διαμηνύσει πως θα απαντήσει αναλόγως σε όποιες κυρώσεις της επιβληθούν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο