Κυρώσεις από τις ΗΠΑ κατά Ρωσίας για την υπόθεση Ναβάλνι
Στελέχη της κυβέρνησης Μπάιντεν ανέφεραν ότι οι κυρώσεις αφορούν πρόσωπα και οντότητες, ενώ λαμβάνονται σε συνεννόηση με την ΕΕ, η οποία είχε προχωρήσει χθες σε ανάλογη κίνηση.
Κυρώσεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων και οντοτήτων της Ρωσίας επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, επικαλούμενες τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι επιχείρησε να εξοντώσει τον Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάζοντάς τον. Αυτό δήλωσαν στελέχη της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, τονίζοντας ότι οι κινήσεις αυτές γίνονται σε συντονισμό με την ΕΕ -η οποία, την Δευτέρα, ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος τεσσάρων προσώπων που εμπλέκονται στη δίωξη κατά του Ναβάλνι. Η Ουάσινγκτον επανέλαβε, επίσης, το αίτημα άμεσης απελευθέρωσης του γνωστότερου αντιπάλου του Ρώσου προέδρου.
«Πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους οφείλουν να είναι ξεκάθαροι και να φροντίζουν ώστε να υπάρχει κόστος όταν η συμπεριφορά της Ρωσίας ξεπερνά κάποια όρια τα οποία γίνονται σεβαστά από τα υπεύθυνα κράτη», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Πρόσθεσε, πάντως, ότι «οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν ούτε την επανεκκίνηση των σχέσεων με τη Ρωσία εκ του μηδενός ούτε και την κλιμάκωση».
Πάντως, όπως σημειώνουν και οι New York Times, καμία από τις νέες κυρώσεις που ανακοινώθηκαν δεν αφορούν προσωπικά τον Βλαντιμίρ Πούτιν ή το στενό περιβάλλον των συνεργατών του και τω προσώπων που τον στηρίζουν.
Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα έχει διαμηνύσει πως θα απαντήσει αναλόγως σε όποιες κυρώσεις της επιβληθούν.
- Κίνα: Ο Πούτιν επισκέπτεται τον Σι και σκορπά ανησυχία στη δύση και ταραχή στην Ταϊβάν
- Ακρίβεια: Παρατεταμένη η ακρίβεια στα καύσιμα – Έρχονται νέες αυξήσεις σε αμόλυβδη και diesel
- «Parallel Tales» – Η Ιζαμπέλ Ιπέρ γράφει μια κρυφή, σεξουαλική φαντασίωση για τον Βενσάν Κασέλ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/5): Πού θα δείτε το Άρσεναλ – Μπέρνλι και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης
- Τραμπ: Αναδημοσίευσε συνέντευξη Παπασταύρου για την ενεργειακή διπλωματία
- Einstürzende Neubauten: Νέο μέλος, παλιός θόρυβος – Η θρυλική μπάντα του Βερολίνου γυρίζει σελίδα
- Μαλδίβες: Μάχη με το χρόνο για την ανάσυρση των σορών των δυτών από το σπήλαιο, πριν τις προσεγγίσουν καρχαρίες
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πότε θα καταβληθούν συντάξεις και επιδόματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442