Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα Νικολάου - Κούρτοβικ με φόντο την απεργία πείνας του Κουφοντίνα

Κόντρα Νικολάου – Κούρτοβικ με φόντο την απεργία πείνας του Κουφοντίνα

Η Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής επανήλθε σήμερα στο θέμα της απεργίας πείνας του Κουφοντίνα τονίζοντας για μία ακόμη φορά ότι ο πολυισοβίτης μπορούσε να έχει προσφύγει από την πρώτη στιγμή στη Δικαιοσύνη και να μην κάνει απεργία πείνας. 

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεταξύ της Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου με τη συνήγορο του Δημήτρη Κουφοντίνα Ιωάννα Κούρτοβικ με φόντο την απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες ο πολυισοβίτης τρομοκράτης της «17Ν».

Την ώρα που η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα έχει επιδεινωθεί, την ώρα που μικρές ομάδες υποστηρικτών του «Λουκά» της «17Ν» προχωρούν σε καταδρομικές επιθέσεις εναντίον Α.Τ αλλά και φτάνοντας στο σημείο να κάνουν ελέγχους σε ΙΧ για να δουν εάν βρίσκονται μέσα αστυνομικοί, έχει φουντώσει η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Νικολάου και της Ιωάννας Κούρτοβικ ενώ έντονη είναι και η πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει γύρω από το θέμα.

Η Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής επανήλθε σήμερα στο θέμα της απεργίας πείνας του Κουφοντίνα τονίζοντας για μία ακόμη φορά ότι ο πολυισοβίτης μπορούσε να έχει προσφύγει από την πρώτη στιγμή στη Δικαιοσύνη και να μην κάνει απεργία πείνας.

«Είναι στα χέρια του η ζωή του. Εφόσον θεωρεί ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος, γιατί δεν προσφεύγει στη δικαιοσύνη για να δικαιωθεί; Παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από γιατρό και νοσοκόμο. Ως  Γενική Γραμματεία, είμαστε πάνω από τον κρατούμενο» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα υποστήριξε ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπορεί να κάνει αίτηση απόλυσης και διερωτήθηκε γιατί κάνει απεργία πείνας.

Η κ. Νικολάου, διευκρίνισε,  ότι ο Κουφοντίνας δεν σιτίζεται αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει διάταξη Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Λαμίας με την οποία αν χρειαστεί θα υπάρξει παρέμβαση από γιατρούς για να διασωθεί η ζωή του. Είναι σε σταθερή κατάσταση αυτή τη στιγμή, έχει επαφή με το περιβάλλον.

«Το 2015 ο Κουφοντίνας δεν ήθελε να γυρίσει στον Κορυδαλλό (…) Πήγε στις φυλακές Αυλώνα που είναι φυλακές ανηλίκων! Δεν μπορεί να γυρίσει, ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υποδίκων. Όσοι βαρυποινίτες έχουν απομείνει θα φύγουν» ξεκαθάρισε η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι και τα υπόλοιπα καταδικασμένα μέλη της «17 Ν» θα φύγουν από τον Κορυδαλλό (Γιωτόπουλος, Ξηρός κ.λπ).

Κούρτοβικ: Ένα βήμα πριν το κώμα το Κουφοντίνας

Από την πλευρά της η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα Ιωάννα Κούρτοβικ αναφέρθηκε στο αίτημα του απεργού πείνας ενώ μίλησε για την κατάσταση της υγείας του.

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι λίγο πριν το κώμα, βρίσκεται στα όρια ζωής και θανάτου» είπε χαρακτηριστικά η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ (Open), ενώ επισήμανε πως δεν της έχουν κοινοποιηθεί αποφάσεις και χαρτιά ώστε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Είναι κρίμα να το πω, είναι ψέμα. Δεν μου έχουν κοινοποιηθεί αποφάσεις, μου έχουν κοινοποιηθεί χαρτιά που παραπέμπουν σε αποφάσεις. Ενα χαρτί με μία σφραγίδα. Πρόκειται για μία σφραγίδα.

Δεν υπάρχει απόφαση, δεν υπάρχει αριθμός, δεν έχει υπογραφές, δεν έχει ονόματα. Δεν υπάρχει απόφαση για να προσβάλουμε. Είναι εμπαιγμός δικός μου, του κρατούμενου. Είναι ντροπή αυτά που λένε» τόνισε η  Ιωάννα Κούρτοβικ αναφερόμενη στα όσα διατείνεται η γ.γ. αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου που έλεγε ότι η πλευρά του Δημήτρη Κουφοντίνα έχει όλα τα χαρτιά που χρειάζονται για να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αλλά επιμένει να κάνει απεργία πείνας.

«Στις 28/12 κατατέθηκε αίτηση για μεταγωγή στον Κορυδαλλό, ο νόμος το προβλέπει, που λέει ότι πρέπει να μεταχθεί στις φυλακές που ήταν, δηλαδή στον Κορυδαλλό. Εχουμε απευθυνθεί όπου μπορούμε. Ο νόμος δεν μου δίνει το δικαίωμα να προσφύγω στο τοπικό αρμόδιο δικαστήριο εκτέλεσης ποινών αν δεν έχω δύο απορρίψεις. Η πρώτη μας αίτηση δεν απαντήθηκε καθόλου. Αγνοήθηκε. Αγνοείται και η δεύτερη που απέστειλα ζητώντας να επανυποβληθεί το αίτημα, για να έχω δύο απορρίψεις και να προσφύγω στο τοπικό αρμόδιο δικαστήριο» τόνισε η κα Κούρτοβικ στο Open.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024