Κοροναϊός : Πρωτοβουλία Ντράγκι για την επιτάχυνση των εμβολιασμών
Σήμερα στην Ιταλία καταγράφηκαν 13.144 περιστατικά κορονοϊού και έχασαν την ζωή τους 246 άνθρωποι. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 170.633 διαγνωστικά τεστ, το 7,6% από τα οποία προέκυψε θετικό.
Σήμερα στην Ιταλία καταγράφηκαν 13.144 περιστατικά κορονοϊού και έχασαν την ζωή τους 246 άνθρωποι. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 170.633 διαγνωστικά τεστ, το 7,6% από τα οποία προέκυψε θετικό.
Xθες, οι μολύνσεις ήταν 17.455, με 192 θανάτους. Σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 58 περισσότεροι ασθενείς και 474 περισσότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους. Συνεχίζεται, δηλαδή, η αύξηση του αριθμού ασθενών με covid 19 που εισάγονται στα ιταλικά νοσοκομεία.
Στο μεταξύ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι αποφάσισε την αντικατάσταση του Ντομένικο Αρκούρι, που έως τώρα ήταν ο ειδικός επίτροπος για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που προκλήθηκε από την πανδημία. Ως αντικαταστάτης του Αρκούρι (που είχε επιλεγεί από τον πρώην πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε) επελέγη ο στρατηγός Φραντσέσκο Πάολο Φιλιουόλο.
Όπως υπογραμμίζουν πολλοί παρατηρητές, η απόφαση αυτή του Ντράγκι επιβεβαιώνει τη βούλησή του να επιταχύνει τον ρυθμό της διαδικασίας εμβολιασμού των πολιτών, με την ουσιαστική συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας. Στόχος, είναι να μπορέσουν να χορηγηθούν μέχρι και 600.000 δόσεις εμβολίου την ημέρα, ώστε η μεγάλη πλειοψηφία των Ιταλών να έχει εμβολιαστεί πριν από το τέλος του καλοκαιριού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, εξάλλου, τόσο ο επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όσο και ο Ματέο Σαλβίνι από τη Λέγκα, τάσσονται υπέρ της όσο πιο σύντομης έγκρισης γίνεται, από μέρους της Ιταλίας, του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, «Sputnik V»
- Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» υλοποιούμε μία ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για τη στρατιωτική οικογένεια
- Υπεγράφη η σύμβαση για την αξιοποίηση του κτηρίου του πρώην ΤΥΠΕΤ στον Δήμο Διονύσου
- Θεσσαλονίκη: Μετέφερε μετανάστες με… ηλεκτρικό πατίνι – Χειροπέδες σε 17χρονο
- Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Ετοιμάζουν ταινία για τον πόλεμο του Αφγανιστάν στο Netflix
- Περιφέρεια που αδειάζει, πόλεις που «ασφυκτιούν»: Το διπλό αδιέξοδο της χώρας
- «Σε προχωρημένες επαφές με τον Γιούρτσεβεν η Ρεάλ» – Τι ισχύει για το Final Four
- Γλαβίνας για το ακίνητο Ανδρουλάκη: Ο κ. Γεωργιάδης είναι ένας κοινός συκοφάντης και ψεύτης
- Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις-αφετηρίες στην Ευρώπη για ημερήσιες αποδράσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-130x85.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442