Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
#FetaPasta : Η τάση που έδωσε στο TikTok γεύση… από Ελλάδα

#FetaPasta : Η τάση που έδωσε στο TikTok γεύση… από Ελλάδα

Μια απλούστατη συνταγή, με έντονο άρωμα Ελλάδας, έχει ξετρελάνει τους χρήστες του TikTok σε όλο τον κόσμο

Φέτα, ντοματίνια, ρίγανη και μακαρόνια αχιβάδες. Βάζουμε στοίχημα ότι αν ρίξετε μια ματιά στα υλικά που κρύβονται στο ψυγείο και στο ντουλάπι σας, θα τα βρείτε όλα σε αφθονία. Αυτές οι κλασικές ελληνικές πρώτες ύλες, είναι ιδιαιτέρως… εξωτικές για τους χρήστες του TikTok σε όλο τον κόσμο – και φυσικά, παραμένουν πεντανόστιμες σε κάθε γεωγραφικό μήκος και πλάτος. Έτσι, έγιναν και η βάση για την πιο viral συνταγή των τελευταίων ετών.

Αν και το TiKTok είναι γεμάτο με βίντεο συνταγών, το πιάτο που αναδεικνύει το… εθνικό μας τυρί, είναι με βεβαιότητα ο μεγάλος νικητής ανάμεσά τους. Ίσως ξαφνιαστείτε όταν μάθετε ότι το συγκεκριμένο trend ξεκίνησε από την καθόλου μεσογειακή… Φινλανδία και την food blogger, Jenni Häyrinen, το 2019, πριν μετατραπεί σε κεντρικό στοιχείο της αρχικής μας σελίδας στο TikTok.

Μια… προκλητικά εύκολη «πρόκληση»

Τα βήματα είναι απλούστατα: Αρκεί να τοποθετήσουμε τα ντοματίνια, την ρίγανη και όποιο άλλο υλικό θελήσουμε να προσθέσουμε για… την «τσαχπινιά» σε ένα ταψί, στο κέντρο τους να ακουμπήσουμε τη φέτα, να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-30 λεπτά και να τα λιώσουμε με ένα πιρούνι, ενώ παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις πληροφορίες της συσκευασίας.

Στο τέλος τα ανακατεύουμε όλα μαζί, στολίζουμε και με κανένα φρέσκο μυρωδικό και το λαχταριστό γεύμα μας είναι πανέτοιμο για να το απολαύσουμε!

Το challenge επιστρέφει στην πατρίδα της φέτας

Το #FetaPasta, όπως ονομάστηκε η συνταγή από τους χρήστες του TikTok έκανε τον γύρο του κόσμου πριν επιστρέψει στη χώρα μας, που μπορεί να μην το δημιούργησε, σίγουρα όμως αποτέλεσε την έμπνευσή του. Και από τότε, αμέτρητες ανανεωμένες εκδοχές της, έχουν κάνει τα σάλια μας να τρέχουν.

Για παράδειγμα, πώς να μην λατρέψει κανείς την εκδοχή του Άκη Πετρετζίκη, με το κρεμμύδι, τις ελιές και το μπούκοβο;

@akis_petretzikisΈχει γίνει trend και σας έχω την τέλεια εκδοχή για ##fetabakedpasta! 😎💪##FetaPasta ##MelissaFetaPasta ##bakedpasta♬ πρωτότυπος ήχος – Akis Petretzikis

Ή το βίντεο που ανάρτησε η Μυρτώ Κάζη, δείχνοντάς μας πόσο εύκολη είναι η συνταγή μαζί με τα υπέροχα παιδιά της;

@myrto_kaziThere you go! As yummy as it gets! ##MelissaFetaPasta ##MelissaPasta ##FetaPasta ##bakedfetapasta ##tomatofetapasta ##bithasfamilymoments♬ original sound – Myrto Kazi

Σε μια δοκιμή του challenge δεν αντιστάθηκε ούτε ο Πρωταθλητής Κολύμβησης, Γιάννης Δρυμωνάκος, που αρκέστηκε στην κλασική εκδοχή του πιάτου – το οποίο, ωστόσο, του βγήκε πεντανόστιμο, αν και δείχνει να… τσιγκουνεύτηκε λίγο τη φέτα, λογικά λόγω της αθλητικής του διατροφής.

@drymonakos_ioannis##MelissaFetaPasta ##MelissaPasta ##FetaPasta ##bakedfetapasta ##tomatofetapasta♬ πρωτότυπος ήχος – user7044863404338

Από την πλευρά της, η Τζένη Μελιτά αξιοποίησε το challenge για να διαψεύσει τις… κακές γλώσσες που υποστηρίζουν ότι δεν ξέρει να μαγειρεύει. Και, όπως λέει, το αποτέλεσμα ήταν «κόλαση»!

Άλλωστε, ακόμη και η Ελένη Βουλγαράκη, που ομολογεί ότι η μαγειρική δεν είναι το πιο δυνατό της σημείο, φαίνεται να τα κατάφερε τέλεια.

@voulgarakieleni##pastachallenge ΠΑΙΔΙΑ! Στο φούρνο για 35’στους 200 βαθμούς & voila ☺️ ##melissafetapasta ##melissapasta ##fetapasta ##bakedfetapasta ##tomatofetapasta♬ πρωτότυπος ήχος – Voulgaraki Eleni


Και οι παραπάνω είναι μόνο μερικοί από τους influencers που ανταποκρίθηκαν στο ελληνικό #FetaPastaChallenge, το οποίο ξεκίνησε πρώτη η Melissa, με τα λαχταριστά ζυμαρικά της να βρίσκονται σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Εσάς ποια εκδοχή του πιάτου σας άνοιξε την όρεξη; Είτε ήταν η… basic, με τα ντοματίνια και τη φέτα, είτε προτιμάτε μια διασκευή με λιαστές ντομάτες και μεγαλύτερη ποικιλία τυριών, το σίγουρο είναι ότι δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να δημιουργήσετε ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Και αν δεν θέλετε καθόλου να τολμήσετε τον αυτοσχεδιασμό, μπορείτε να βρείτε ακριβώς εδώ την εξαιρετική συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Τι περιμένετε, λοιπόν; Πάρτε ένα πακέτο μακαρόνια Melissa – κατά προτίμηση τις αχιβάδες που περιλάμβανε η αρχική συνταγή, αλλά και φιογκάκια ή στριφτά – γεμίστε το ταψάκι με τα υλικά σας και αναρτήστε τα πεντανόστιμα αποτελέσματα στο TikTok με το hashtag #MelissaFetaPasta.

Εμείς έχουμε ήδη βάλει τον φούρνο να προθερμαίνεται…

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024