Κοροναϊός : Πού εντοπίζονται τα 1.176 κρούσματα – Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της διασποράς
Ιδιαίτερα υψηλά, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για αποτελέσματα τεστ που διενεργήθηκαν Κυριακή, είναι τα σημερινά κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σήμερα η χώρα μας συγκεντρώνει 1.176 νέες μολύνσεις από τον φονικό ιό
Ιδιαίτερα υψηλά, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για αποτελέσματα τεστ που διενεργήθηκαν Κυριακή, είναι τα σημερινά κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σήμερα η χώρα μας συγκεντρώνει 1.176 νέες μολύνσεις από τον φονικό ιό.
Σταθερά, όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική βρίσκεται στην κορυφή της «μαύρης» λίστας με την κατανομή των κρουσμάτων, συγκεντρώνοντας για ακόμα μια μέρα περίπου τις μισές μολύνσεις της χώρας. Αυτός είναι και ο λόγος που το καθολικό lockdown στο Λεκανοπέδιο παρατάθηκε έως τις 8 Μαρτίου και αναμένεται να πάρει νέα παράταση, έως τουλάχιστον την Καθαρά Δευτέρα.
Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη, η οποία μπορεί να παραμένει ακόμα στο «κόκκινο», ωστόσο με τα νούμερα που παρουσιάζει «φλερτάρει» με το καθολικό lockdown.
Συγκεκριμένα το Λεκανοπέδιο συγκεντρώνει 553 κρούσματα του φονικού ιού, η Θεσσαλονίκη 111, ενώ η Αχαΐα 81.
Ανησυχία προκαλούν οι 45 μολύνσεις που «δίνει» η Λάρισα, καθώς και τα 30 κρούσματα της Εύβοια.
Δείτε αναλυτικά:
Η Αττική δεν έχει ξαναζήσει κάτι τέτοιο – Έχουμε «πόλεμο»
Για την κατάσταση με την κοροναϊό στην Ελλάδα και τη αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, αλλά και την «ανοιχτή πληγή» που ονομάζεται Αττική, μίλησε στο MEGA, ο Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, και πνευμονολόγος «Αττικόν», Στέλιος Λουκίδης.
«Υπάρχει ένας πόλεμος αυτή την στιγμή, μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Η Αττική δεν το έχει ξαναζήσει αυτό από την αρχή της πανδημίας» σημείωσε, αναφέροντας ότι άπαντες προσπαθούν να βρουν λύσεις.
«Δεν είμαστε στο επίπεδο να εγκαταλείψουμε τον αγώνα επειδή βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο πίεσης. Είναι ίσως η πιο δύσκολη βδομάδα, αυτή και η επόμενη για το σύστημα υγείας στην Αττική, αλλά θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις, να υπερβούμε το άγχος» τόνισε.
«Από τις 8 το πρωί, έως τις 8 το επόμενο πρωί, έχουμε εφημερία στο Αττικόν. Η εφημερία θα είναι δύσκολη, όπως και η προηγούμενη όπου αναγκάστηκε να ανοίξει ένα τμήμα. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξυπηρετήσουμε τα περιστατικά. Όπως δούλεψε νέα πτέρυγα Covid την προηγούμενη εβδομάδα, έτσι θα γίνει κι αυτή. Το πρόβλημα είναι τα άλλα περιστατικά. Πρέπει να δουλέψουμε σε δύο κατευθύνσεις. Είναι δύσκολο το εγχείρημα, αλλά με προσπάθεια θα τα καταφέρουμε» υπογράμμισε.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων