Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Αυτή είναι η περιοχή με το αυστηρότερο lockdown στην Ελλάδα

Κοροναϊός : Αυτή είναι η περιοχή με το αυστηρότερο lockdown στην Ελλάδα

Ο γάμος που... έφερε την «έκρηξη» κρουσμάτων

Το σκληρότερο lockdown στη χώρα είναι στη Μαλεσίνα, όπου από το μεσημέρι και μετά, σφραγίστηκαν οι τρεις είσοδοι της πόλης. Κανένας δε βγαίνει και κανένας δε μπαίνει, παρά μόνο όσοι χρειάζεται να μεταφερθούν σε κέντρα υγείας ή νοσοκομεία, ενώ οι κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους αφού η αστυνομία περιπολεί συνεχώς στους δρόμους.

Ένας γάμος στάθηκε η αιτία για να αυξηθούν ραγδαία τα κρούσματα. Σύμφωνα με το το Star, οι καλεσμένοι δεν πήραν προσκλητήρια αλλά έγιναν τηλεφωνικές κλήσεις. Ο αριθμός των καλεσμένων ξεπέρασε τα 100 άτομα και ήταν όλοι από τη Μαλεσίνα, όπως είπε ο εφημέριος του ναού, ο οποίος κλείδωσε την πόρτα για να κάνει το μυστήριο.

Ο γάμος που έγινε την περασμένη Κυριακή με δεκάδες καλεσμένους, χωρίς αποστάσεις και μάσκες από όλους, φαίνεται πως συντέλεσε στη μεγάλη διασπορά του ιού. Μέσα σε μια εβδομάδα τα κρούσματα αυξήθηκαν από τα 20 στα 186. Δεξίωση δεν έγινε, ωστόσο κάποιες παράνομες μαζώξεις σε καφέ της περιοχής διόγκωσαν το πρόβλημα, όπως λέει ο δήμαρχος.

Ασθενοφόρα φτάνουν συνεχώς στην περιοχή με τους διασώστες να φορούν τις ειδικές στολές και να μεταφέρουν ασθενείς προς το νοσοκομείο της Λαμίας.

Μέχρι τις 8 Μαρτίου τουλάχιστον θα παραμείνει σε καραντίνα η Μαλεσίνα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν rapid test στο Μαρτίνο, τη Λάρυμνα και την Αταλάντη καθώς υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την πιθανή διασπορά και σε άλλες περιοχές.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024