Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

IQVIA HELLAS: 3 Hubs παροχής υπηρεσιών διεθνώς και 50 νέες προσλήψεις το 2020

Εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και την τοπική θυγατρική της δείχνει η IQVIA Ευρώπης, που εντός του 2020 προχώρησε σε επένδυση 3 εκατ. ευρώ ετησίως

 Τρία νέα hubs με στόχο την παροχή υπηρεσιών σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, ξεκίνησαν να λειτουργούν στην IQVIA Hellas στη διάρκεια του 2020, μια επένδυση 3 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Πρόκειται για ένα technology hub που θα παρέχει λύσεις Business Intelligence για τους πελάτες της IQVIA σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα hub που θα προσφέρει υπηρεσίες Health Economics στην Ευρώπη, και το 3ο hub υλοποιεί Management Consulting projects, αποκλειστικά για την Ιταλία.

Για τη λειτουργία των νέων τμημάτων της εταιρείας, το προσωπικό της ελληνικής θυγατρικής ενισχύθηκε κατά 35% με 50 νέους εργαζόμενους, φτάνοντας συνολικά τους 200.

Η στελέχωσή τους συμβάλλει στο brain gain, καθώς η IQVIA προσέλαβε μεταξύ άλλων Έλληνες του εξωτερικού από τη Σουηδία, την Ολλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίοι επέστρεψαν και εργάζονται ήδη στην Ελλάδα.

Η επιλογή της Ελλάδας ως κέντρου λειτουργίας των 3 hubs αποτελεί σφραγίδα εμπιστοσύνης από τα Ευρωπαϊκά γραφεία της IQVIA, στο υψηλό επιστημονικό επίπεδο των Ελλήνων, στην προσαρμοστικότητα και αποτελεσματικότητά τους και στο μάνατζμεντ της Ελληνικής θυγατρικής.

Ο Γενικός Διευθυντής της IQVIA Hellas Νίκος Κωστάρας, με αφορμή τη νέα επένδυση ανέφερε πως: «Η δημιουργία των 3 hubs μας κάνει εξαιρετικά υπερήφανους για τη συμβολή μας στην Ελληνική οικονομία και για την ενεργό υποστήριξη της φαρμακευτικής βιομηχανίας, του κλάδου της υγείας και φυσικά των ασθενών».

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, το αποτύπωμα της IQVIA στην ελληνική οικονομία διευρύνεται συνεχώς, καθώς δραστηριοποιείται έντονα για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων για κλινικές μελέτες στην Ελλάδα, κάτι που μπορεί, σύμφωνα με στοιχεία της IQVIA και του ΙΟΒΕ, να ανεβάσει το ΑΕΠ κατά τουλάχιστον 1 δις ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, ανέλαβε και ολοκλήρωσε το project, που οδήγησε σε νόμο, για τη χρήση των επενδύσεων της φαρμακοβιομηχανίας ως μέσου μείωσης του clawback κατά 50 εκατ. ευρώ το 2019 και 100 εκατ. ευρώ το 2020. Επιπλέον, παρέχει τεχνογνωσία σε ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες ώστε να πιστοποιηθούν από τον FDA και να μπορέσουν να εξάγουν στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη φαρμακευτική αγορά στον κόσμο.

Η IQVIA αποτελεί διεθνώς κορυφαίο πάροχο δεδομένων υγείας, τεχνολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών καθώς και κλινικών μελετών, ενώ προωθεί την ανάπτυξη νέων θεραπειών και τη βελτιστοποίηση λύσεων που προάγουν την υγεία των ασθενών.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024