»Η αυτοματοποίηση και ο έλεγχος "απαγορευμένου περιεχομένου", σύμφωνα με την ΕΕ, με ή χωρίς "αλγορίθμους μέσα από την Τεχνητή Νοημοσύνη", τώρα συμπληρώνεται και με την απευθείας παρέμβαση Αρχών και Υπηρεσιών» τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λ. Νικολάου-Αλαβάνος

Στην συνεδρίαση της Επιτροπών Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων (ECON) με προσκεκλημένη την εκτελεστική αντιπρόεδρο της Κομισιόν Margrethe Vestager «σχετικά με τις νομοθετικές προτάσεις για τις ψηφιακές αγορές και για τις ψηφιακές υπηρεσίες» παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ένταση της λογοκρισίας

Στην ομιλία του, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος τόνισε ότι «επιδίωξη των δύο νομοθετικών πράξεων – κανονισμών για την Ψηφιακή Αγορά και τις Ψηφιακές υπηρεσίες είναι να καλυφθεί το «χαμένο έδαφος» μεταξύ των ευρωπαϊκών ομίλων και των ανταγωνιστών τους κυρίως από ΗΠΑ και Κίνα, που κυριαρχούν στην αγορά. Ταυτόχρονα από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ επιδοτείτε αυτήν την κούρσα μονοπωλιακού ανταγωνισμού με χρήματα των εργαζομένων, ενώ οι επιχειρήσεις του κλάδου καταγράφουν τεράστια κέρδη».

«Τα περί «προστασίας καταναλωτών και δικαιωμάτων» είναι κούφιες φράσεις, στοχεύουν να δημιουργήσουν ευνοϊκότερες συνθήκες κερδοφορίας για τους Ευρωπαίους επιχειρηματίες ενώ αποκρύβουν την ένταση της λογοκρισίας κάθε ριζοσπαστικής φωνής αντίστασης στη βάρβαρη πολιτική ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων, επιχειρώντας να «ξεπλύνουν» τέτοιους κανονισμούς.

Απευθείας παρέμβαση αρχών και υπηρεσιών

»Η αυτοματοποίηση και ο έλεγχος «απαγορευμένου περιεχομένου», σύμφωνα με την ΕΕ, με ή χωρίς «αλγορίθμους μέσα από την Τεχνητή Νοημοσύνη», τώρα συμπληρώνεται και με την απευθείας παρέμβαση Αρχών και Υπηρεσιών (Europol, Eurojust, Αστυνομία, ΕΥΠ) των οποίων οι αρμοδιότητες διαρκώς διευρύνονται για να κατέβουν αναρτήσεις, γενικεύοντας το συστηματικό φακέλωμα.

Συστηματικά μπλοκάρονται λογαριασμοί

»Συστηματικά μπλοκάρονται λογαριασμοί και αναρτήσεις σωματείων, συνδικάτων, μαζικών φορέων γιατί καλούν τους εργαζομένους, τη νεολαία να παλέψουν κόντρα στη βαρβαρότητα που εσείς πρεσβεύετε, για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες τους» πρόσθεσε ο Λ. Νικολάου-Αλαβάνος και τόνισε καταλήγοντας:

«Όσο τα μονοπώλια έχουν την ιδιοκτησία και τα αστικά κράτη ελέγχουν τα δεδομένα, τη συλλογή, την επεξεργασία τους δεν υπάρχει τρόπος προστασίας. Το σύστημά σας μετατρέπει τις τεράστιες επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες σε νέα δεσμά σε βάρος των λαών. Η υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων επομένως συνδέεται άρρηκτα με την πάλη για την ανατροπή του συστήματος που στο επίκεντρό του έχει τα συμφέροντα των ομίλων».

Πηγή ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr