Γραμμή Βοήθειας για την Άνοια 1102 δημιουργήθηκε από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Υγείας και του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Η έναρξη λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής ανακοινώθηκε σήμερα σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από την πρόεδρο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών Π. Σακκά και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ Μ. Αϊδίνη.

Αναφερόμενη στη νέα τηλεφωνική γραμμή 1102, η κ. Σακκά επεσήμανε ότι στόχος είναι  «κανένα άτομο με άνοια στην Ελλάδα, όπου κι αν ζει, να μην μένει χωρίς ενημέρωση και υποστήριξη.

Η γραμμή πλαισιώνεται από εξειδικευμένους σύμβουλους / επαγγελματίες υγείας, γιατρούς νευρολόγους και ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, που παρέχουν άμεσα ενημέρωση, καθοδήγηση, συμβουλές και διασύνδεση με δομές και υπηρεσίες για την άνοια σε όλη την Ελλάδα».

Η τηλεφωνική γραμμή απευθύνεται σε:

  • Άτομα με προβλήματα μνήμης
  • Ευρύ κοινό
  • Φροντιστές – Οικογένεια & φίλοι ατόμων με άνοια
  • Επαγγελματίες Υγείας.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε ότι: «Σήμερα ερχόμαστε ακόμη ένα βήμα πιο κοντά σε πολίτες τρίτης ηλικίας, υποστηρίζοντας τη Γραμμή Βοήθειας για την Άνοια. Προτεραιότητά μας η διατήρησης της υγείας όλων των πολιτών και η διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Η Γραμμή Βοήθειας 1102 λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή 9:00-19:00 (εκτός αργιών). Παράλληλα με την τηλεφωνική επικοινωνία, παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας μέσω live webchat. Επιπλέον, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να στείλει email στο 1102@alzheimerathens.gr ακόμη και εκτός ωραρίου και ο εξειδικευμένος σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί του.