Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουφοντίνας : Νέα πορεία αλληλεγγύης - Επεισόδια με χρήση χημικών από τα ΜΑΤ

Κουφοντίνας : Νέα πορεία αλληλεγγύης – Επεισόδια με χρήση χημικών από τα ΜΑΤ

Νέα πορεία υπέρ του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα προκάλεσε ένταση στην Ομόνοια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στη Λεωφόρο Συγγρού στο ύψος του Κουκακίου

Νέα πορεία υπέρ του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα προκάλεσε ένταση στην Ομόνοια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών.

Στοχευμένη επίθεση σε δημοσιογράφους

Αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο μετρό «Ομόνοια», όπου διαδηλωτές αποκλείστηκαν για μικρό χρονικό διάστημα.

Οι συγκεντρωμένοι έβρεξαν αστυνομικούς με μάνικα, ενώ χημικά δέχθηκαν και δημοσιογράφοι από άνδρες των ΜΑΤ, ενώ έπειτα τους απομάκρυναν κάνοντας χρήση των ασπίδων τους.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στη Συγγρού

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στη Λεωφόρο Συγγρού ύστερα από καινούργια αιφνιδιαστική συγκέντρωση στο Κουκάκι. Μάλιστα έκλεισε και ο σταθμός του Μετρό «Συγγρού-Φιξ».

Σφίγγει ο κλοιός του θανάτου

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα στην 50 μέρα απεργίας πείνας βρίσκεται σε οριακό σημείο, με αντιπροσωπεία δικηγόρων να ενημερώνει την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την κρισιμότητα της κατάστασης.

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα των διαδηλωτών «είναι η έβδομη μέρα Πανελλαδικής μέρας αλληλεγγύης προς τον απεργό πείνας και ίσως η πιο κρίσιμη, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ο κλοιός του θανάτου βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ.

»Έξι φορές οι αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν ξανά στο ίδιο σημείο και έξι φορές δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση κάθε λογής ομάδων καταστολής. Δεν πτοούμαστε, ξανά και ξανά θα μας βρίσκετε μπροστά σας, μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού.

»Αν ο απεργός πείνας αφήσει την τελευταία του πνοή, αυτή θα σηματοδοτήσει και τον τελευταίο σπασμό της αστικής δημοκρατίας όπως την γνωρίζαμε. Τίποτα πια δεν θα είναι ίδιο. Θα καταρρεύσει μονομιάς το αφήγημα περί «κράτους δικαίου» που χτίζει η κυβερνητική παράταξη».

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024