Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Der Standard: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για το Ταμείο Ανάκαμψης

Der Standard: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για το Ταμείο Ανάκαμψης

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που εκπονήθηκε από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, με επικεφαλής τον κάτοχο του βραβείου Νόμπελ Οικονομίας, Χριστόφορο Πισσαρίδη, είναι συγκριτικά λεπτομερές.

«Ειδικά η Ελλάδα θα μπορούσε, αυτή τη φορά, να αποτελέσει πρότυπο. Η κυβέρνηση στην Αθήνα συνέταξε με επιτελικό τρόπο τις προθέσεις της στο πλαίσιο της Διευκόλυνσης Ανάκτησης και Ανθεκτικότητας (RRF) που αποκαλείται Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ», υπογραμμίζει η αυστριακή εφημερίδα Der Standard, σε σημερινό εκτενές δημοσίευμά της με τίτλο «Αγώνας για σχέδιο ως προς το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η βάση χρονολογείται ήδη από το προηγούμενο έτος. Το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που εκπονήθηκε από επιτροπή εμπειρογνωμόνων, με επικεφαλής τον κάτοχο του βραβείου Νόμπελ Οικονομίας, Χριστόφορο Πισσαρίδη, περιλαμβάνει 242 σελίδες και είναι συγκριτικά λεπτομερές.

Όπως σημειώνεται, το κέντρο βάρους του σχεδίου βρίσκεται στην ψηφιοποίηση, η οποία βασίζεται στην επέκταση του δικτύου οπτικών ινών, περιλαμβάνει τη μετάβαση στο εξαιρετικά γρήγορο δίκτυο 5G, και με αυτό τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, η οποία επικρίνεται ως γραφειοκρατική, αργή και μερικές φορές ως διεφθαρμένη.

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται πως ο δεύτερος πυλώνας, τα μέτρα απεξάρτησης από τον άνθρακα που απαιτούνται από την ΕΕ, συνίστανται σε ηλεκτροκινητικότητα, μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα έως το 2028.

«Επιπλέον, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προγραμματίσει μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, προγράμματα για κατάρτιση, μετεκπαίδευση και στενότερη διασύνδεση πανεπιστημίων και οικονομίας», σημειώνει η εφημερίδα, η οποία στη συνέχεια αναφέρεται διεξοδικά στην «οικονομικά πληγείσα από την πανδημία Αυστρία, η οποία απέχει μίλια από το προαναφερθέν (ελληνικό) πρότυπο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024