Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία : Μόνο το 2% των πολιτών αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο - Μείωση κρουσμάτων

Ισπανία : Μόνο το 2% των πολιτών αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο – Μείωση κρουσμάτων

Μόλις το 2% των Ισπανών έχουν αρνηθεί να κάνουν το εμβόλιο για το νέο κοροναϊό και σε αυτούς περιλαμβάνονται και άνθρωποι οι οποίοι απέφυγαν τον εμβολιασμό για ιατρικούς λόγους, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας, την ώρα που οι μολύνσεις στη χώρα συνεχίζουν να μειώνονται

Μόλις το 2% των Ισπανών έχουν αρνηθεί να κάνουν το εμβόλιο για το νέο κοροναϊό και σε αυτούς περιλαμβάνονται και άνθρωποι οι οποίοι απέφυγαν τον εμβολιασμό για ιατρικούς λόγους, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας, την ώρα που οι μολύνσεις στη χώρα συνεχίζουν να μειώνονται.

«Πρόκειται για πραγματικά θετικά δεδομένα», εξήγησε η Σίλβια Καλθόν, ανώτερο στέλεχος του Υπουργείου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε: «Αυτό δείχνει ότι όλη η ισπανική κοινωνία δέχεται και εμπιστεύεται τον εμβολιασμό».

Μέχρι χθες, συνολικά 45.611 άνθρωποι είχαν επιλέξει να μην κάνουν το εμβόλιο, ενώ 2,1 εκατομμύρια το έκαναν. Περίπου 1,2 εκατομμύρια έχουν ήδη λάβει και τις δύο δόσεις. Στους εμβολιασθέντες περιλαμβάνονται υγειονομικοί υπάλληλοι, ένοικοι και εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας και άτομα άνω των 80 ετών.

Σήμερα, η επίπτωση των 14 τελευταίων ημερών είχε πέσει στα 206 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, ενώ στο τέλος Ιανουαρίου ήταν στα 900 ανά 100.000. Λόγω αυτής της μεγάλης μείωσης, οι αρχές εξετάζουν την πιθανότητα να άρουν ορισμένους περιορισμούς τις επόμενες ημέρες, μολονότι η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει σχετικά υψηλή.

Το Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλα 9.568 κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 3,18 εκατομμύρια. Οι νεκροί από την Covid-19 ανέρχονται σε 68.468.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024