Η βρετανική παραλλαγή του νέου κορονοϊού, η οποία είναι πιο μεταδοτική, «αφορά πλέον στους μισούς ανθρώπους» που έχουν μολυνθεί με την Covid-19 στη Γαλλία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ

Η βρετανική παραλλαγή του νέου κορονοϊού, η οποία είναι πιο μεταδοτική, «αφορά πλέον στους μισούς ανθρώπους» που έχουν μολυνθεί με την Covid-19 στη Γαλλία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αυτή η παραλλαγή, η οποία αντιπροσώπευε λιγότερο από το 40% των κρουσμάτων σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν από μια εβδομάδα, εγείρει φόβους για μια επιδημική έκρηξη.

«Γνωρίζουμε από το τέλος Ιανουαρίου ότι αυτή εξαπλώνεται με μικρά ποσοστά και ότι είναι πιθανό να δημιουργήσει, σε κάποιο σημείο, ένα νέο ξέσπασμα της επιδημίας επειδή είναι πιο μεταδοτική», τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Η παραλλαγή αυτή του ιού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία, είναι ήδη η επικρατέστερη στην Δουνκέρκη (βόρεια), όπου ο αριθμός των μολύνσεων καταγράφει άλμα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οδηγώντας τις αρχές να επιβάλουν αυστηρούς περιορισμούς μετακίνησης τα Σαββατοκύριακα.

Επίσης, εμφανίζεται έντονα στην Ιλ ντε Φρανς (περιοχή του Παρισιού), όπου το ποσοστό των μολύνσεων αυξάνεται καθημερινά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η περιφερειακή υπηρεσία υγείας.

«Φαίνεται τώρα ότι η επιδημιολογική κατάσταση και η κατάσταση στα νοσοκομεία σε άλλες περιοχές ή διαμερίσματα προκαλεί τη μέγιστη επαγρύπνηση, επειδή αυτές οι περιοχές καταγράφουν δυσμενείς δείκτες», πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Η ανησυχία για την παραλλαγή του ιού αφορά συνολικά σε 20 διαμερίσματα της χώρας.

Παρά την επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης, «πρέπει να γίνουν τα πάντα για να καθυστερήσει» η επιβολή της καραντίνας, προκειμένου να «δοθεί χρόνος οι εμβολιασμοί να φέρουν αποτελέσματα», εκτίμησε ο Καστέξ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr