Τι σας φόβισε στην υπόθεση Λιγνάδη, τι σας έκανε να οργανώσετετε την επιχείρηση συγκάλυψης χωρίς να υπολογίσσετε τι σήμα δίνετε στην ελληνική κοινωνία; αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον κάλεσε να απαντήσει γιατί «δεν επιδείξατε τα ίδια αντανακαλιστικά στην υπόθεση Λινγάδη με αυτά που επιδείξατε στην περίπτωση της καταγγελίας Μπεκατώρου, στην οποία όλοι χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Αντιπερισπασμός ντροπής

Τι σας φόβισε στην υπόθεση Λιγνάδη, τι σας έκανε να οργανώσετετε την επιχείρηση συγκάλυψης χωρίς να υπολογίσσετε τι σήμα δίνετε στην ελληνική κοινωνία; αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με τη στάση του στην περίπτωση των καταγγελιών στην υπόθεση Λιγνάδη δεν ενθάρρυνε τις καταγγελίες των θυμάτων αλλά λειτούργησε με τη λογική «να μη ρίξετε στα σκυλιά το Λιγνάδη».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «αντιπερισπασμό ντροπής» την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να μην απαντήσει για τις δικές του πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση Λιγνάδη και τον διορισμό του στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Σκάνδαλο Μενδώνη-Λιγνάδη

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «πολιτικό ξέπλυμα» από την μεριά του πρωθυπουργού και μίλησε για «σκάνδαλο Μενδώνη Λιγνάδη».

«Υπάρχει κάποιο ένοχο μυστικό που δεν ξέρουμε; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μια υπουργός μπορεί να εκβιάζει τον πρωθυπουργό. Αντικειμενικά οι ευθύνες ανήκουν στον πρωθυπουργό. Από μόνη της η κα Μενδώνη κινήθηκε σε αυτή την ιστορία; Από μόνη της άλλαξε το νόμο και κατάργησε το διαγωνισμό και να διορίσει Λιγνάδη που κατά δήλωσή της δεν τον γνώριζε;» σημείωσε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο ζήτημα του αιτήματος για παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού.

Υπενθύμισε δε ότι η κα Μενδώνη είχε επικαλεστεί λόγους δημοσίου συμφέροντος για τον διορισμό Λιγνάδη, και πρόσθεσε «από μόνη της αποφάσισε να καθυστερήσει δίνοντας χρόνο στο Λιγνάδη να εξαφανίσει πιθανά στοιχεία της δράσης του;».

Ρεσιτάλ υποκρισίας

Προς την κατεύθυνση αυτή ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για ρεσιτάλ υποκρισίας θέτοντας το ερώτημα «ποιος τον έβαλε σ’ αυτή τη θέση; Τι ρεσιτάλ υποκρισίας είναι εδώ αυτό σε αυτή την αίθουσα;».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr