Επιτρέπονται και οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας.

Σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον κοροναϊό προχωράει η Κύπρος, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει την επαναλειτουργία αρκετών δραστηριοτήτων από την επόμενη κιόλας εβδομάδα. «Ευχή όλων μας είναι να συνεχίσουμε σε πορεία βελτίωσης» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Από την Δευτέρα 1η Μαρτίου λύκεια, ωδεία, φροντιστήρια, γυμναστήρια, σχολές χορού και άλλες κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις θα λειτουργούν κανονικά. Επίσης, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες και το υγειονομικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, από την Δευτέρα 1η Μαρτίου επαναλειτουργούν οι χώροι εικαστικών τεχνών και γκαλερί και επιτρέπονται οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας.

Ακόμη επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις και η διεξαγωγή αγώνων όλων των ομαδικών αθλημάτων Κατηγορίας Γ, η πρόσβαση στα μονοπάτια της φύσης για σκοπούς άθλησης, η πλανοδιοπώληση και τα παζαράκια άλλων ειδών πέραν των τροφίμων.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Κύπρου, Κωνσταντίνος Ιωάννου, τα μαθήματα για όλα τα γυμνάσια θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 8 Μαρτίου.

Ο κ. Ιωάννου σημείωσε ότι η αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεικτών είναι συνεχής και «ευχή όλων μας είναι να συνεχίσουμε σε πορεία βελτίωσης, που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε σε άρση περισσότερων μέτρων». «Στο πλαίσιο αυτό», ανέφερε, «για σκοπούς προγραμματισμού, αναμένεται από την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021, μεταξύ άλλων η επαναλειτουργία των χώρων εστίασης στη βάση ειδικού πρωτοκόλλου που ετοιμάζεται από την Καθοδηγητική Επιτροπή, καθώς και η αξιολόγηση του συνολικού αριθμού εργαζομένων με φυσική παρουσία σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ή/και άλλες επιχειρήσεις/τομείς. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές την ερχόμενη εβδομάδα».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr