Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Χαλαρώνει» η Κύπρος: Ανοίγουν σχολεία, γυμναστήρια και γκαλερί

«Χαλαρώνει» η Κύπρος: Ανοίγουν σχολεία, γυμναστήρια και γκαλερί

Επιτρέπονται και οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας.

Σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον κοροναϊό προχωράει η Κύπρος, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει την επαναλειτουργία αρκετών δραστηριοτήτων από την επόμενη κιόλας εβδομάδα. «Ευχή όλων μας είναι να συνεχίσουμε σε πορεία βελτίωσης» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Από την Δευτέρα 1η Μαρτίου λύκεια, ωδεία, φροντιστήρια, γυμναστήρια, σχολές χορού και άλλες κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις θα λειτουργούν κανονικά. Επίσης, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες και το υγειονομικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, από την Δευτέρα 1η Μαρτίου επαναλειτουργούν οι χώροι εικαστικών τεχνών και γκαλερί και επιτρέπονται οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας.

Ακόμη επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις και η διεξαγωγή αγώνων όλων των ομαδικών αθλημάτων Κατηγορίας Γ, η πρόσβαση στα μονοπάτια της φύσης για σκοπούς άθλησης, η πλανοδιοπώληση και τα παζαράκια άλλων ειδών πέραν των τροφίμων.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Κύπρου, Κωνσταντίνος Ιωάννου, τα μαθήματα για όλα τα γυμνάσια θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 8 Μαρτίου.

Ο κ. Ιωάννου σημείωσε ότι η αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεικτών είναι συνεχής και «ευχή όλων μας είναι να συνεχίσουμε σε πορεία βελτίωσης, που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε σε άρση περισσότερων μέτρων». «Στο πλαίσιο αυτό», ανέφερε, «για σκοπούς προγραμματισμού, αναμένεται από την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021, μεταξύ άλλων η επαναλειτουργία των χώρων εστίασης στη βάση ειδικού πρωτοκόλλου που ετοιμάζεται από την Καθοδηγητική Επιτροπή, καθώς και η αξιολόγηση του συνολικού αριθμού εργαζομένων με φυσική παρουσία σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ή/και άλλες επιχειρήσεις/τομείς. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές την ερχόμενη εβδομάδα».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024