Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μπλούμπεργκ δίνει σε 15 πόλεις από ένα εκατ. ευρώ: Η πρόσκληση των δημάρχων

Ο Μπλούμπεργκ δίνει σε 15 πόλεις από ένα εκατ. ευρώ: Η πρόσκληση των δημάρχων

Δικαίωμα συμμετοχής στον πρωτότυπο αυτό διαγωνισμό του φιλανθρωπικού ιδρύματος του Μπλούμπεργκ μπορούν να δηλώσουν φυσικά και δήμοι της χώρας αρκεί να πληρούν τα πληθυσμιακά κριτήρια.

Από ένα εκατομμύριο ευρώ σε 15 πόλεις δίνει το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Μπλούμπεργκ. Προϋπόθεση;  Να έχουν πληθυσμό από εκατό χιλιάδες και άνω και να πείσουν την επιτροπή πως οι δικές τους καινοτόμες ιδέες θα επιλύσουν τα υγειονομικά θέματα που γέννησε ο κοροναϊός

Δικαίωμα συμμετοχής στον πρωτότυπο αυτό διαγωνισμό του φιλανθρωπικού ιδρύματος του Μπλούμπεργκ μπορούν να δηλώσουν φυσικά και δήμοι της χώρας αρκεί να πληρούν τα πληθυσμιακά κριτήρια.

«Η Πρόκληση των Δημάρχων» απευθύνεται σε πόλεις που παρά την κρίση της δημόσιας υγείας, της κοινωνικής αναταραχής, των μειωμένων προϋπολογισμών και των αυξανόμενων κλιματικών καταστροφών, παρουσιάζουν καινοτόμες ιδέες για την επίλυση σημαντικών υγειονομικών προβλημάτων στον απόηχο του COVID-19.

Το Βραβείο, χρηματικού ύψους 1 εκατ. ευρώ, προορίζεται για 15 πόλεις και δεν έχει χαρακτήρα απλώς χρηματικό αλλά παρέχει τη δυνατότητα υποστήριξης από ειδήμονες με σκοπό την υλοποίηση καινοτόμων ιδεών.

Οι πεντακόσιες (500) πόλεις που θα αιτηθούν πρώτες θα λάβουν τεχνική υποστήριξη από το Μπλούμπεργκ για να προετοιμάσουν τις προτάσεις τους. Στη συνέχεια, οι πενήντα (50) πόλεις με τις καλύτερες ιδέες θα λάβουν χρηματοδότηση και τεχνική βοήθεια να αναπτύξουν τις ιδέες τους. Τέλος, στις δεκαπέντε (15) νικήτριες πόλεις θα απονεμηθεί βραβείο ύψους 1 εκ. δολαρίων.

To Πρόγραμμα “Η Πρόκληση των Δημάρχων” αναζητά λύσεις και ιδέες τολμηρές , που θα μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο, θα δύνανται να υλοποιηθούν με επιτυχία και θα έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόζονται και σε άλλες πόλεις, στα κάτωθι βασικά θέματα:

· Υγεία & ευημερία – Διαχείριση ιατρικών, συμπεριφορικών και κοινωνικών παραγόντων υγείας για τους κατοίκους

· Κλίμα & περιβάλλον –Αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών και επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής με σκοπό τη δημιουργία περισσότερο βιώσιμων και αειφόρων πόλεων

· Οικονομική ανάκαμψη & ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς – Δημιουργία συστημάτων και λύσεων που επιτρέπουν σε όλους τους κατοίκους των πόλεων να ξεπεράσουν την οικονομική δυσπραγία και να ευημερήσουν

· Χρηστή διακυβέρνηση & ισότητα – Αξιοποίηση των εξουσιών των πόλεων με σκοπό την αντιμετώπιση της καταπίεσης, την προαγωγή της δικαιοσύνης και τη βελτίωση της συμμετοχής .

Το δε χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας απονομής του βραβείου είναι το εξής:

· Υποβολή των αιτήσεων μέχρι την 21η Μαρτίου 2021

· Ανακοίνωση των 50 προ-επιλεγμένων πόλεων τον Ιούνιο του 2021.

· Εκπρόσωποι των 50 πόλεων θα λάβουν επιμόρφωση και ειδημοσύνη για να βελτιώσουν τις προτάσεις τους.

· Οι 50 πόλεις υποβάλουν τις αναθεωρημένες αιτήσεις τους μέσα στον Οκτώβριο του 2021.

· Οι 15 νικήτριες πόλεις που θα λάβουν 1 εκατ.. δολάρια θα ανακηρυχθούν στο τέλος του 2021.

· Υλοποίηση εφαρμογής και διάδοσης των καλών πρακτικών κατά το διάστημα Ιανουάριος 2022-Δεκέμβριος 2023.

« Συγκεκριμένα, οι πόλεις δεν θα χρειαστεί να ξεκινήσουν από το μηδέν με μια εντελώς νέα ιδέα. Αντίθετα, ο φετινός διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλες τις τολμηρές ιδέες που βγήκαν από την πανδημική περίοδο, είτε έχουν ήδη ξεκινήσει είτε ακόμα μια ιδέα σε μια χαρτοπετσέτα. Επικεντρωνόμαστε επίσης στην εύρεση των ιδεών που αντιμετωπίζουν τις πρωταρχικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις από το 2020: βελτίωση της δημόσιας υγείας και της ευημερίας των κατοίκων, προώθηση της οικονομικής ανάκαμψης χωρίς αποκλεισμούς, αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος και διασφάλιση της δικαιοσύνης για όλους. Όπως πάντα, κάθε δημαρχείο που αγωνίζεται θα πάρει νέες δεξιότητες ή θα ενισχύσει τις αρχικές του ιδέες.

Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιες ιδέες θα υποβάλουν οι δήμαρχοι, είμαστε βέβαιοι ότι η ευφυΐα και η ηγεσία τους θα ωθήσουν την ανθρωπότητα να προχωρήσει από την πανδημία. Η εύρεση και επιτάχυνση αυτών των ιδεών που πραγματικά θα μας βοηθήσουν να οικοδομήσουμε καλύτερα είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να συνεχίσουμε να σημειώνουμε πραγματική πρόοδο ενάντια στις προκλήσεις του περασμένου έτους και ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε ισχυρότερες πόλεις που λειτουργούν καλύτερα για όλους τους ανθρώπους τους» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Τζέιμς Άντερσον, επικεφαλής του προγράμματος κυβερνητικής καινοτομίας του Bloomberg Philanthropies

https://bloombergcities.jhu.edu/mayors-challenge

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024