Βίντεο δείχνουν διασώστες σε βάρκες να αναζητούν τα περίπου 200 φέρετρα, όπως υπολογίζεται, στα νερά του Καμόλι, κοντά στη Γένοβα

Εκατοντάδες φέρετρα κατέληξαν στη θάλασσα μετά από κατολίσθηση που σημειώθηκε στην πλαγιά ενός λόφου στη βορειοδυτική Ιταλία, όπου βρισκόταν νεκροταφείο 100 ετών.

Βίντεο δείχνουν διασώστες σε βάρκες να αναζητούν τα περίπου 200 φέρετρα, όπως υπολογίζεται, στα νερά του Καμόλι, κοντά στη Γένοβα.

Δυο παρεκκλήσια παρασύρθηκαν, επίσης, από την κατολίσθηση πέφτοντας στα βράχια κάτω από το νεκροταφείο, με τον δήμαρχο να κάνει λόγο για «αδιανόητη καταστροφή».

Σύμφωνα με το BBC, οι τοίχοι του νεκροταφείου είχαν ενταφιασμένες σειρές από φέρετρα κατά τον παραδοσιακό ιταλικό τρόπο. Εργάτες που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της κατολίσθησης κατέγραψαν τη στιγμή που άρχισαν να σείονται και να σπάνε οι τοίχοι.

Κατέρρευσαν όλα

Δευτερόλεπτα αργότερα, κατέρρευσαν και άρχισαν να κυλάνε προς τη Θάλασσα της Λιγουρίας, κάτω από το ψαροχώρι.

Φωτογραφίες δείχνουν φέρετρα να επιπλέουν στα λασπωμένα νερά.

«Αυτή η κατολίσθηση που συνέβη σήμερα είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί ή να προβλεφθεί» σχολίασε ο Francesco Olivari, δήμαρχος του Καμόλι.

Ντόπιοι εργάτες είχαν παρατηρήσει ρωγμές στους βράχους και συνειδητοποίησαν πως υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης τις προηγούμενες ημέρες, σημείωσαν οι αρχές.

«Η περιοχή είχε αποκλειστεί επειδή τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν περίεργοι ήχοι σαν κάτι να σπάει» σημείωσε ο Tino Revello, δημοτικός σύμβουλος, σε δηλώσεις στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr