
Θέμα… γενοκτονίας των Τούρκων του Μοριά ανοίγουν τουρκικά ΜΜΕ
Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν 40.000 Τούρκοι σφαγιάστηκαν από Έλληνες το 1821
Νέα ζητήματα προσπαθεί να ανοίξει η Τουρκία. Το πρώτο εξ’ αυτών είναι το ζήτημα της… γενοκτονίας των Τούρκων του Μοριά το 1821.
Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν 40.000 Τούρκοι σφαγιάστηκαν από Έλληνες το 1821.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χθες, κάλεσε τον δικό μας πρέσβη στην Άγκυρα να δώσει εξηγήσεις σχετικά με ένα νεκροταφείο που βρέθηκε στη Χαλκιδική στη διάρκεια κατασκευαστικών έργων.
Ο τούρκος πρέσβης ζήτησε, μεταξύ άλλων, να ταφούν οι σωροί με τις προβλεπόμενες μουσουλμανικές τελετές, να σημανθεί ο χώρος ως μουσουλμανικό νεκροταφείο και να σταματήσουν οι εργασίες.
Παραβιάσεις
Παράλληλα, το βράδυ της Τρίτης, τουρκικά μαχητικά προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Αργά το απόγευμα, δύο ζεύγη τουρκικών μαχητικών τύπου F-16 εισήλθαν στην περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.
Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 παρέμειναν στην περιοχή για περίπου 15 λεπτά. Αμέσως μετά απομακρύνθηκαν.
Όπως αναφέρεται η τουρκική πολεμική Αεροπορία έγινε αισθητή, καθώς τουρκικό μαχητικό «έσπασε» το φράγμα ήχου.
- Ο Λεσόρ υποβλήθηκε σε επέμβαση καθαρισμού στον αγκώνα
- Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή νέου ΚΑΠΗ στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής
- Λάρισα: Ατελείωτες ουρές για έκδοση διαβατηρίων – Ποιος ο λόγος
- Μπουένος Αϊρες: Χιλιάδες φίλαθλοι υποδέχθηκαν την εθνική Αργεντινής (vids)
- Νέα κούρσα εξοπλισμών στην Ουκρανία καθώς τα drone γίνονται αεριωθούμενα
- Ζεντάγια, δεν θυσιάζονται τα πάντα στον βωμό της μόδας – Η διαμάχη για τα αρχαία ιρανικά κοσμήματα
