Γαλλία : Ερευνητές μετέτρεψαν τα κινητά τηλέφωνα σε συσκευές που κάνουν τεστ κοροναϊού.
Ο χρήστης παίρνει μόνος του το δείγμα, το τοποθετεί στην ειδικά διαμορφωμένη συσκευή και βλέπει στην οθόνη αν είναι θετικός ή αρνητικός στον ιό
Μια επαναστατική ιδέα που θα μπορούσε να αλλάξει πολλά στη μάχη κατά της πανδημίας δοκιμάζουν Γάλλοι επιστήμονες, μετατρέποντας τα κινητά τηλέφωνα σε συσκευές που κάνουν τεστ κοροναϊού.
Ο χρήστης παίρνει μόνος του το δείγμα, το τοποθετεί στην ειδικά διαμορφωμένη συσκευή και βλέπει στην οθόνη αν είναι θετικός ή αρνητικός στον ιό.
Όπως αναφέρει το MEGA, ανάμεσα στα εκατοντάδες πράγματα που κάνουμε καθημερινά με το κινητό μας τηλέφωνο, σύντομα θα κάνουμε και τεστ για κοροναϊό, σύμφωνα με τους Γάλλους επιστήμονες που δημιούργησαν αυτή τη συσκευή.
Μέσα σε μερικά λεπτά, ο χρήστης μπορεί, λαμβάνοντας ο ίδιος επίχρισμα, να τοποθετήσει το δικό του δείγμα στην ειδική ακίδα και μέσα από μία σειρά ηλεκτροχημικών αντιδράσεων, να δει στην οθόνη του τα αποτελέσματα για τα επίπεδα του ιικού του φορτίου.
Η καινοτόμος συσκευή, έχει ήδη δοκιμαστεί σε 300 άτομα με ποσοστό επιτυχίας άνω του 90%, ποσοστό εφάμιλλο των μοριακών τεστ, λένε οι εμπνευστές της συγκεκριμένης προσπάθειας.
Οι ερευνητές από τα Πανεπιστήμια της Λιλ, της Μασσαλίας και του Κέντρου Ερευνών της Γαλλίας, αναμένεται να καταθέσουν άμεσα τα σχετικά έγγραφα για έγκριση, από τις αρμόδιες γαλλικές αρχές.
Το κόστος του νέου τεστ δεν έχει ακόμη υπολογιστεί και θα εξαρτηθεί από τη βιομηχανική παραγωγή των αναλωσίμων, όπως λένε οι δημιουργοί του.
- Χαμένη σελίδα από το Παλίμψηστο του Αρχιμήδη βρέθηκε ξανά μετά από 120 χρόνια
- ΗΠΑ: Άγριο έγκλημα – 74χρονος σκότωσε και διαμέλησε την 33χρονη σύζυγό του
- Ανδρουλάκης: Αποκαλύφθηκε ότι το Predator ήταν το όπλο του παρακράτους, που έστησε ο Πρωθυπουργός και το Μαξίμου – Ο Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει τώρα
- Το ρεκόρ που ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός με τη νίκη επί της Μπέτις
- Καρδίτσα: Διακόπηκαν τα σχολικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ λόγω συσσωρευμένων χρεών της Περιφέρειας
- Θεσσαλονίκη: Μήνυση για προσβολή μνήμης νεκρού από την οικογένεια της καθηγήτριας μετά την επιστολή γονέων
- Δημοψήφισμα στο Καζακστάν για την ψήφιση νέου Συντάγματος
- Σακελλαρίδης (Νέα Αριστερά): Αποδείχθηκε ότι ο Κ. Μητσοτάκης και το πρωθυπουργικό του γραφείο είναι οι ηθικοί αυτουργοί των υποκλοπών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442