Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα σπίτι για «μοντέρνους καουμπόηδες» κοντά στο Εθνικό Πάρκο Joshua Tree

Ένα σπίτι για «μοντέρνους καουμπόηδες» κοντά στο Εθνικό Πάρκο Joshua Tree

Μέσα σε ένα σύγχρονο καταφύγιο στην έρημο της Καλιφόρνια.

Αυτή η απομονωμένη κατοικία βρίσκεται βαθιά στην έρημο Μojave της νότιας Καλιφόρνια κοντά στο Εθνικό Πάρκο Joshua Tree. Πρόκειται για ένα σπίτι 111 τ.μ. με δύο υπνοδωμάτια και δύο μπάνια- ένα «μοντέρνο καταφύγιο» στη μέση της ερήμου.

Τρεις ήταν οι βασικοί στόχοι του σχεδιασμού του σπιτιού: να συλλαμβάνει τα φυσικά ρεύματα αέρα, να εκμεταλλεύεται την εντυπωσιακή θέα από κάθε δωμάτιο και να είναι προσανατολισμένο με τρόπο που να ελαχιστοποιείται η θέρμανση του από τον ήλιο.

Η κατοικία εκμεταλλεύεται τα ρεύματα που πηγάζουν από τα φαράγγια της περιοχής και δροσίζουν τα δωμάτια χάρη στις πολλές συρόμενες γυάλινες πόρτες.

Για τους κατασκευαστές είχε επίσης ιδιαίτερη σημασία το σπίτι να μην διαταράσσει το φυσικό τοπίο. Ειδικός βιολόγος επιθεώρησε την κατασκευή για να διασφαλιστεί ότι δεν θα επηρέαζε τις χελώνες και τις κουκουβάγιες της έρημου. Το οικόπεδο φιλοξενεί επίσης πολλά δέντρα joshua τα οποία δεν έπρεπε να αφαιρεθούν.

Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η διαταραχή στο ευαίσθητο οικοσύστημα της ερήμου η δομή σχεδιάστηκε με σύστημα μηδενικών αποβλήτων.

Η γωνία της μεγάλης μεταλλικής στέγης αντηχεί τη μακριά, κεκλιμένη σιλουέτα των μαύρων λόφων και τα πριονωτά βουνά που υψώνονται στο βάθος.

Οι προεξοχές της οροφής σχηματίζουν ένα σκιερό χώρο, τόσο μεγάλο όσο το σπίτι, που προσφέρεται για μπάρμπεκιου, φαγητό και χαλάρωση ενώ ένα κλιμακωτό μονοπάτι οδηγεί στο τζακούζι.

Τα μεγάλα γυάλινα παράθυρα και οι πόρτες συνδέουν τους κατοίκους οπτικά και φυσικά με το δραματικό τοπίο, επιτρέποντας στα δροσερά ρεύματα και το φυσικό φως να πλημμυρίζουν τους εσωτερικούς χώρους.

Στο εσωτερικό, το σπίτι διαθέτει δάπεδο από μπετόν, λευκούς τοίχους και εκτεθειμένους μεταλλικούς αγωγούς.

Μεγάλα παράθυρα με θέα στην έρημο και λούζουν το σπίτι με το φως της ημέρας.

Η κουζίνα καταλαμβάνει έναν τοίχο από το μεγάλο ανοιχτό δωμάτιο, το οποίο έχει από ένα υπνοδωμάτιο και ένα μπάνιο στα δεξιά και τα αριστερά του.

Ο κύριος χώρος διαβίωσης παραμένει απαλλαγμένος από τοίχους και άλλα εμπόδια, επιτρέποντας στον άνεμο να δροσίζει το σπίτι.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024