Η ηθοποιός εκφράζει τους προβληματισμούς της και τονίζει πως αν η όλη κινητοποίηση που συμβαίνει τώρα γινόταν νωρίτερα, ίσως να είχαν γλιτώσει πολλά θύματα από τους θύτες τους

Στις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας καθώς και στην υπόθεση Λιγνάδη αναφέρεται η Ελένη Φιλίνη.

Η ηθοποιός η οποία έχει μιλήσει στο παρελθόν δημόσια για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που είχε δεχτεί η ίδια στα πρώτα της βήματα – αλλά και αργότερα – μιλάει στο gossip-tv για όλα, εκφράζει τους προβληματισμούς της και τονίζει πως αν η όλη κινητοποίηση που συμβαίνει τώρα γινόταν νωρίτερα, ίσως να είχαν γλιτώσει πολλά θύματα από τους θύτες τους.

«Είναι μια τραγωδία όλο αυτό που συμβαίνει» τονίζει η Ελένη Φιλίνη ενώ ερωτηθείσα αν γνωρίζε τα όσα καταγγέλλουν κάποιοι ηθοποιοί στο χώρο προσθέτει: «Όχι, ήξερα για κάποιους ότι «την πέφτουν», αλλά μέχρι εκεί, όχι αυτά τα «τέρατα» που βγαίνουν στην επιφάνεια. Ήταν μια πολύ μεγάλη δραματική σχολή που πήγαινα εγώ, που είχα ακούσει σαν μαθήτρια ότι γίνονταν μέχρι και βιασμοί σε μαθητές. Αν είχε ξεκινήσει το κουβάρι από τότε, δεν θα φτάναμε σήμερα εδώ που έχουμε φτάσει, διότι θεωρώ ότι όλα αυτά είναι μια αλυσίδα. Τον τελευταίο καιρό υπήρχε μια ασυδοσία, δυστυχώς οι θέσεις κλειδιά ήταν σε λάθος χέρια».

Για το αν είχε δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση στο παρελθόν η Ελένη Φιλίνη είπε ότι «Σε ποιον χώρο και ποιος ή ποια δεν έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση; Το θέατρο είναι μια μικρογραφία της ζωής. Ρωτήστε σε μαγαζιά, εταιρίες, νοσοκομεία και δείτε πόσες σεξουαλικές παρενοχλήσεις έχουν γίνει. Έχασα πάρα πολλές δουλειές, θα είχα κάνει άλλη καριέρα. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Έχασα δουλειές, πληγώθηκα, πόνεσα».

«Δεν με βίασε κανείς, το ότι μου την «κόλλησαν» κάποιοι, είχα το δικαίωμα και έφυγα από την δουλειά μου. Να πάω να πω τι; Έφυγα από τη δουλειά. Εγώ πριν από 20 χρόνια μίλησα για τις καταστάσεις που είχα βιώσει στην δουλειά μου, για το ότι έχασα δουλειές, χωρίς να πω ονόματα, γιατί κάποιοι άνθρωποι είχαν φύγει από τη ζωή. Και σκέφτηκα τότε ότι τα θύματα δεν είναι μόνο αυτοί που τα βιώνουν αλλά είναι και οι οικογένειές τους από πίσω. Είναι πολλά τα θύματα, και δεν εννοώ τους βιαστές, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Όταν ανέφερα τις δυσάρεστες εμπειρίες μου πριν από 20 χρόνια, κάποιες πρωινές εκπομπές ειρωνεύτηκαν τις δηλώσεις μου. Η αστυνομία ερευνούσε και παλαιότερα για τον Δημήτρη Λιγνάδη, όμως ξαφνικά η έρευνα διεκόπη, γιατί, τι συνέβη; Βλέπω ότι υπάρχουν πάρα πολλά κενά σε όλα αυτά τα χρόνια και φτάνουμε στο σήμερα που είναι όλα μπάχαλο με τον κορονοϊό, μαζί με αυτό.

Αυτό έπρεπε να το είχαμε προλάβει πολλά χρόνια πριν και να είχαμε σταματήσει κάποιους βιασμούς παιδιών. Και για άλλον μεγάλο ηθοποιό του θεάτρου έχω ακούσει σκηνικά, δεν τον πρόλαβα, δεν το έζησα, αλλά κάποιοι παλιοί συνάδελφοι τα ήξεραν. Όλο αυτό είναι παγκόσμιο και η εξουσία βρίσκεται σε λάθος χέρια, ειδικά στο χώρο μας. Από πολύ παλιά συνέβαινε όλο αυτό, και ειδικά με την «χρυσόσκονη» της κουλτούρας στα «ποιοτικά» θέατρα με τους «ποιοτικούς» ηθοποιούς, εκεί γίνονταν τα τέρατα… τουλάχιστον το εμπορικό θέατρο ήταν πιο αληθινό!», κατέληξε η ηθοποιός.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr