Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση Λιγνάδη : Οταν ο σκηνοθέτης ήταν καλεσμένος σε... εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή

Υπόθεση Λιγνάδη : Οταν ο σκηνοθέτης ήταν καλεσμένος σε… εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή

Ο Δημήτρης Λιγνάδης -με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη- ήταν προσκεκλημένος σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωκοινοβούλιο τον Δεκέμβριο του 2019, μιλώντας για την βιωματική διδασκαλία και την εκπαίδευση μέσω του θεάτρου.

Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την υπόθεση Λιγνάδη, επικρίνοντας την κυβέρνηση και την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, καθώς στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ανεπαρκείς τις εξηγήσεις κάνοντας μάλιστα λόγο ακόμη και για «απόπειρα συγκάλυψης», ωστόσο ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή σκηνοθέτης, όταν ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ήταν ευπρόσδεκτος στην Κουμουνδούρου.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Λιγνάδης -με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη- ήταν προσκεκλημένος σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωκοινοβούλιο τον Δεκέμβριο του 2019, μιλώντας για την βιωματική διδασκαλία και την εκπαίδευση μέσω του θεάτρου.

Ειδικότερα, η εκδήλωση είχε τίτλο «Τέχνη, Πολιτική και Κοινωνία: Όταν οι Καλλιτέχνες Αλλάζουν τον Κόσμο. Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον».

Στην εκδήλωση μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο επιφανής μουσικός, ηθοποιός και καθηγητής στην Ακαδημία του Μονάχου, Γιάννης Ζουγανέλης, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Λάκης Λαζόπουλος, η ηθοποιός Σοφία Μουτίδου και ο – τότε – καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης.

Στην παρέμβασή του, ο τελευταίος επεσήμανε ότι «όταν συζητάμε για τις έννοιες πολίτης, πολιτισμός και πολιτική, πρέπει να σκεφτούμε την σημασία τους». Για τον κ. Λιγνάδη «οποιαδήποτε πράξη γίνεται δημόσια είναι πολιτική πράξη» έγραφε τότε το επίσημο site του ΣΥΡΙΖΑ.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Επομένως, είναι προφανές ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ -ο οποίος κατηγορεί τη νυν κυβέρνηση για συγκάλυψη στην υπόθεση- γνώριζε κάτι εκείνη την περίοδο για τις πράξεις του κατηγορούμενου και συλληφθέντα Δημήτρη Λιγνάδη, αλλιώς δεν θα είχε προσκαλέσει τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου σε επίσημη εκδήλωσή του.

Ωστόσο, στη σύγκρουση που έχει ξεσπάσει η αξιωματική αντιπολίτευση βάλλει κατά της υπουργού Πολιτισμού και του πρωθυπουργού, ενώ προκειμένου να αποδείξει την υποτιθέμενη στενή φιλική σχέση του συστήματος Μητσοτάκη με τον ηθοποιό Δημήτρη Λιγνάδη «επιστρατεύει» μέχρι και «πειραγμένες» φωτογραφίες.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024