Ο Δημήτρης Λιγνάδης -με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη- ήταν προσκεκλημένος σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωκοινοβούλιο τον Δεκέμβριο του 2019, μιλώντας για την βιωματική διδασκαλία και την εκπαίδευση μέσω του θεάτρου.

Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την υπόθεση Λιγνάδη, επικρίνοντας την κυβέρνηση και την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, καθώς στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ανεπαρκείς τις εξηγήσεις κάνοντας μάλιστα λόγο ακόμη και για «απόπειρα συγκάλυψης», ωστόσο ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή σκηνοθέτης, όταν ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ήταν ευπρόσδεκτος στην Κουμουνδούρου.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Λιγνάδης -με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη- ήταν προσκεκλημένος σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωκοινοβούλιο τον Δεκέμβριο του 2019, μιλώντας για την βιωματική διδασκαλία και την εκπαίδευση μέσω του θεάτρου.

Ειδικότερα, η εκδήλωση είχε τίτλο «Τέχνη, Πολιτική και Κοινωνία: Όταν οι Καλλιτέχνες Αλλάζουν τον Κόσμο. Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον».

Στην εκδήλωση μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο επιφανής μουσικός, ηθοποιός και καθηγητής στην Ακαδημία του Μονάχου, Γιάννης Ζουγανέλης, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Λάκης Λαζόπουλος, η ηθοποιός Σοφία Μουτίδου και ο – τότε – καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης.

Στην παρέμβασή του, ο τελευταίος επεσήμανε ότι «όταν συζητάμε για τις έννοιες πολίτης, πολιτισμός και πολιτική, πρέπει να σκεφτούμε την σημασία τους». Για τον κ. Λιγνάδη «οποιαδήποτε πράξη γίνεται δημόσια είναι πολιτική πράξη» έγραφε τότε το επίσημο site του ΣΥΡΙΖΑ.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Επομένως, είναι προφανές ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ -ο οποίος κατηγορεί τη νυν κυβέρνηση για συγκάλυψη στην υπόθεση- γνώριζε κάτι εκείνη την περίοδο για τις πράξεις του κατηγορούμενου και συλληφθέντα Δημήτρη Λιγνάδη, αλλιώς δεν θα είχε προσκαλέσει τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου σε επίσημη εκδήλωσή του.

Ωστόσο, στη σύγκρουση που έχει ξεσπάσει η αξιωματική αντιπολίτευση βάλλει κατά της υπουργού Πολιτισμού και του πρωθυπουργού, ενώ προκειμένου να αποδείξει την υποτιθέμενη στενή φιλική σχέση του συστήματος Μητσοτάκη με τον ηθοποιό Δημήτρη Λιγνάδη «επιστρατεύει» μέχρι και «πειραγμένες» φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr