Ο διοικητής της εθνικής αρχής διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.ο κ. Μπίνης διαβεβαίωσε ότι στα νοσοκομεία και τις υπόλοιπες εμβολιαστικές δομές δεν ισχύει η φράση «μπάτε σκύλοι αλέστε» και δεν πετιούνται εμβόλια, όπως ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του γηροκομείου

Για το περιστατικό με τους εμβολιασμούς εκτός σειρά στο γηροκομείο Βόλου μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» το μέλος του διοικητικού συλλόγου του Γηροκομείου Βόλου, Ευθύμιος Ζιγγρίδης και ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.

Σύμφωνα με τον κ. Ζιγγρίδη, εκτός λίστας εμβολιάστηκαν οκτώ άτομα και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη έρευνα για το τι έχει συμβεί, ενώ περιμένει και εξηγήσεις από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου

Όπως υποστήριξε, για την επίμαχη λίστα δεν έγινε καμία συζήτηση, συντάχθηκε από ορισμένους ανθρώπους και εγκρίθηκε από το προεδρείο

Από την πλευρά του ο κ. Μπίνης διαβεβαίωσε τους Έλληνες πολίτες ότι στα νοσοκομεία και τις υπόλοιπες εμβολιαστικές δομές δεν ισχύει η φράση «μπάτε σκύλοι αλέστε», όπως τους καταλογίζεται, όπως επίσης δεν πετιούνται εμβόλια, όπως ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του γηροκομείου.

Ολόκληρη η διαδικασία της καταχώρησης δεδομένων στο ηλεκτρονικό σύστημα και η διαμόρφωση των λιστών είναι απολύτως διαφανής και πολύ αποτελεσματική, υποστήριξε.

Για τα περιστατικά σε Κέρκυρα και Βόλο θα διεξαχθεί έρευνα, θα δοθούν εξηγήσεις και θα πάρει το δρόμο της πειθαρχικής δικαιοσύνης.

Μίλησε ακόμα για τις δόσεις λέγοντας πως αν κάποιος δεν μπορεί να προσέλθει για τη δεύτερη δόση, τότε πρέπει να βρεθεί κάποιος ένστολος για να κάνει το εμβόλιο.

«Λύσεις υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «πρέπει να υπάρχει  μια πάγια διαδικασία όταν περισσεύει μια δόση».

Τέλος κάλεσε όλους τους πολίτες με απόλυτη προστασία, εχεμύθεια και ανωνυμία να βοηθήσουν ώστε να πέσει διαφάνεια και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr