Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Δια πυρός και σιδήρου» στο Τόκιο η Κροατία

«Δια πυρός και σιδήρου» στο Τόκιο η Κροατία

Αν και βρέθηκε μια… ανάσα από τον αποκλεισμό, η Κροατία θα είναι παρούσα το καλοκαίρι το Ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών στο Τόκιο αφού νίκησε τη Ρωσία στα πέναλτι.

Στο Τόκιο η Κροατία! Οι «ασημένιοι» Ολυμπιονίκες του Ρίο πήραν το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο από το προ-ολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ, νικώντας μετά από ένα απίστευτο θρίλερ τη Ρωσία με 25-24 στα πέναλτι.

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ σε όλη τη διάρκειά του. Η Κροατία προηγήθηκε 11-10 με γκολ του Βρλιτς, 1΄20΄΄ πριν τη λήξη, αλλά οι Ρώσοι απάντησαν στα 16΄΄ με τον Χόλοντ σε παίκτη παραπάνω και έστειλαν το ματς στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, οι «ασημένιοι» Ολυμπιονίκες του Ρίο βρέθηκαν με την «πλάτη στον τοίχο», όταν ο Μπούκιτς έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Ο Σεπέλεφ είχε την ευκαιρία να στείλει τη Ρωσία στο Τόκιο, αλλά νικήθηκε από τον (αναπληρωματικό τερματοφύλακα της «Χρβάτσκα») Τόνι Πόπαντιτς και ο πολύπειρος Βρλιτς ισοφάρισε (15-15).

Ακολούθησαν 18 συνεχόμενες εύστοχες εκτελέσεις, ώσπου ο Σεπέλεφ νικήθηκε για δεύτερη φορά, αυτή τη φορά από τον Μάρκο Μπίγιατς (που στο μεταξύ είχε επανέλθει στην κροατική εστία). Ο Βρλιτς και πάλι ήταν αυτός που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τους Κροάτες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έτσι, διαμορφώθηκε και η τελική 12άδα του ανδρικού Ολυμπιακού τουρνουά, την οποία απαρτίζουν οι Ιαπωνία, Σερβία, Ιταλία, Ισπανία, Ουγγαρία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Καζακστάν, Νότια Αφρική, Ελλάδα, Μαυροβούνιο και Κροατία.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-4, 3-1, 2-3
Στα πέναλτι: 14-13

ΚΡΟΑΤΙΑ: Βουκίσεβιτς 5, Βρλιτς 5, Φάτοβιτς 4, Γιόκοβιτς 4, Μπούκιτς 3, Μπούσλιε 2, Μίλος, Μπούριτς
ΡΩΣΙΑ: Χάρκοφ 6, Μερκούλοφ 6, Χόλοντ 5, Ναγκάεφ 3, Σούτσκοφ, Κισέλεφ, Πρόνιν, Σεπέλεφ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024